Est és el segon premi que rep el curtmetratge després de l’Esment especial rebut en Kracovia Film Festival
El premi Ullastre al millor curtmetratge documental del Menorca Doc Fest ha sigut per a Hardcore d’Adán Aliaga. Fa més de quinze anys Rafa viu prostrat en el llit. Passa el temps component música hardcore i escoltant vídeos sobre Taoisme. Des de fa uns anys els dolors són tan insuportables que pensa seriosament a demanar la mort assistida.
El jurat format per Ariadna Ribas (muntadora cinematogràfica), el cineasta menorquí Macià Florit i el promotor de festivals Javier Múñiz han premiat aquesta peça destacant la gran qualitat de les dotze pel·lícules finalistes i decantant-se per aquest curtmetratge pel seu rigor i coherència formal en relació amb la temàtica tractada, perquè elabora un retrat de personatge cru i vitalista, que sorprén per la seua originalitat en l’hora de mostrar el seu dia a dia, i per la seua capacitat de commoure.
El Menorca Doc Fest és possible amb el patrocini de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, Institut d’Estudis Baleàrics, Consell Insular de Menorca juntament amb entitats col·laboradores i marques comercials que donen suport a premis i projectes concrets en el marc del festival.
Aquest curtmetratge està nominat a Millor documental en els Premis Berlanga que organitza l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual el resultat definitiu del qual es coneixerà el dissabte 12 de novembre a Castelló. Distribuït a través del catàleg de Curts Vol I de 2022 la seua pròxima parada és en el festival ALCINE dissabte que ve 5 de novembre dins de la secció cacofonies. El curt compta amb suport del IVC i de Àpunt mitjana.

RR.SS
https://www.facebook.com/jaibofilms
https://twitter.com/jaibofilms
https://www.instagram.com/jaibofilms/