Xavela Lux Aeterna és un projecte especial amb motiu de la celebració del centenari del naixement de la cantant mexicana-costa-riquenya Chavela Vargas, que ha dut a terme el també costa-riqueny Dorian Wood. L’any 2019 se celebra el centenari del naixement de Chavela Vargas, ànima resplendent i veu de fúria, dolor i ardor. En les similituds entre els dos artistes, hi ha alguna cosa que ens sorprén: una exploració sobre la nuesa de l’ànima, la renúncia de pàtria i la súplica a un món que té a les seues mans la sang de la marginalització d’éssers humans.

Xavela Lux Aeterna és meitat homenatge, meitat diàleg entre dues ànimes creatives, que passen per un sol cos. “Per a les persones a les quals la societat ens ha fet a un costat, Chavela és una presència divina”, diu Dorian. Chavela va tindre els seus grans amors i, també, dolors profunds. Amb Xavela Lux Aeterna, m’interessaria molt explorar els seus ‘perquès’ amb el més gran respecte i reverència, i invitar el públic a explorar amb mi. Shhh! Chavela i Dorian, els dos junts. Una experiència única, un tribut a una artista llegendària d’ahir a càrrec d’un dels artistes més importants de l’actualitat.

DIVENDRES 1 DE NOVEMBRE HORARI 20:30 h. DURADA 70 min. aprox. PREU 12€ anticipada, 15€ taquilla.

VEU: Dorian Wood SINTETITZADOR, BAIX, VEU DE CORS: Xavi Muñoz PERCUSSIÓ: Marcos Junquera QUARTET DE CORDES (VIOLÍ, SEGON VIOLÍ, VIOLA, VIOLONCEL) AMB ARRANJAMENT:Alberto Montero