Casa Mediterráneo arranca la seua programació d’activitats de desembre amb una desena de propostes emmarcades en els seus cicles habituals d’actualitat, cinema, literatura i música, entre les quals destaquen un homenatge al poeta i Premi Cervantes, Francisco Brines, i la celebració de les primeres jornades universitàries de Seguretat i Defensa.
Per a això, l’agenda de la institució diplomàtica rebrà a personalitats i autors de la talla de l’escriptora Pepa Merlo, el periodista Sandro Pozzi o el catedràtic Jaime Siles i, també, celebrarà un doble concert extraordinari de Nadal a càrrec del Ensemble Casa Mediterrani el dissabte 18 de desembre en dues modalitats: a les 12 hores en format presencial amb accés lliure en la seua seu i a les 18 hores en streaming des del seu web i xarxes socials.
Casa Mediterráneo celebra una nova visita guiada a la seua seu, l’Antiga Estació de Benalúa, prevista per al dijous 9 amb un altre recorregut el dimecres 21; tots dos amb inscripció prèvia obligatòria. La seu de la institució diplomàtica també albergarà el dilluns 6 l’acte commemoratiu de la Constitució Espanyola, organitzat per la Generalitat Valenciana.
Casa Mediterráneo continua fomentant la història i la literatura entre les persones joves amb una nova sessió de “Mites del Mediterrani”, en aquesta ocasió dirigida a l’alumnat de l’IES Figueras Pacheco d’Alacant el dilluns 13. L’endemà, la institució ha organitzat dins de “Poesia Mediterrània” un recital i acte homenatge al poeta, acadèmic i Premi Cervantes, Francisco Brines, que comptarà amb la participació del catedràtic de la Universitat de València, Jaime Siles. A més, l’escriptora Pepa Merlo participa en la programació d’activitats amb una trobada emmarcada en «Escriptors i el Mediterrani» el dimarts 21, en el qual acostarà a la societat el treball de les autores de la primera meitat del segle XX.
L’actualitat es fa lloc en l’agenda de Casa Mediterráneo amb la seua participació en les ‘I Jornades Universitàries de Seguretat i Defensa: la quarta revolució industrial’ que se celebraran al campus de la Universitat d’Alacant els dies 15 i 16 de desembre. En elles, experts d’alt nivell de l’esfera civil i militar acostaran a l’estudiantat els horitzons en la nova era del desenvolupament tecnològic i la seua implicació directa sobre la Seguretat i Defensa nacional i internacional. La jornada està organitzada per l’estudiantat de la Universitat d’Alacant al costat de Eurodefense Jove Espanya i compta amb la col·laboració de la Subdelegació de Defensa a Alacant, Casa Mediterrani, Equip Europa i la Facultat de Dret.
La institució diplomàtica posa en marxa una nova sessió del cicle “Periodistes i el Mediterrani” el divendres 17, en col·laboració amb la Universitat Miguel Hernández, amb el periodista i corresponsal Sandro Pozzi com a protagonista. També, en el terreny de l’actualitat i la comunicació, Casa Mediterráneo acollirà el dilluns 20 la presentació del projecte audiovisual Dones Mediterrànies amb la projecció del curtmetratge Dones Mediterrànies: Turquia. Així mateix, se celebrarà una trobada amb l’empresària turca Ceren Çeçiler.
Casa Mediterrani clausura el pròxim 10 de desembre l’exposició La flora mediterrània en l’obra de Pilar Pequeño, la qual es pot visitar fins hui en horari de dilluns a divendres de 9 a 14 hores; mentre que Tabarkinas de Carma Casulá romandrà exposada en el Museu de la Mar de Santa Pola fins al 22 de febrer del pròxim any.
Les activitats de Casa Mediterrani se celebraran, de manera habitual a les 19.00 hores, en la seua seu, l’Antiga Estació de Benalúa, amb accés lliure, aforament limitat i en compliment de la normativa sanitària vigent. Tota la informació sobre la programació de novembre es troba disponible en la seua pàgina web www.casa-mediterraneo.és i, a més, les activitats es podran veure en redifusió en el canal de YouTube i en format podcast des del canal de Spotify de la institució diplomàtica.