L’Associació Huellas Borradas de Dona ha donat més de mig centenar de llibres a la Biblioteca Municipal Vicent Andrés Estellés de l’Alfàs del Pi per a la creació d’un espai des del qual, a través de la lectura, es puga donar major visibilitat i acostar a la ciutadania la temàtica de la igualtat. Així ho ha destacat la presidenta de l’associació, Dolores Álvarez, després de l’acte de lliurament celebrat aquest matí, al qual també ha assistit la regidora d’Igualtat de l’Alfàs, Genoveva Tent, i el bibliotecari municipal, Vicente Such.
“Es tracta de lectures referents dirigides a tota mena de públics que tracten conceptes com la tolerància, la igualtat, la solidaritat o l’empatia i que visibilitzen les constribuciones de les dones a la història, al mateix temps que fomenten actituds respectuoses amb les diferències”, ha declarat Álvarez.
Entre la selecció de llibres donats hi ha literatura infantil, juvenil i per a adults, obres relacionades amb el feminisme i la igualtat de gènere i amb una visió de la societat basada en la convivència, la diversitat afectiu sexual i la identitat de gènere. “Són lectures destinades a servir d’eina de suport per a una educació igualitària i no sexista”, ha afirmat Genoveva Tent, després d’agrair la donació realitzada per Huellas Borradas de Dona.
Des de la biblioteca municipal es procedirà ara a la seua catalogació, perquè puguen ser inclosos en el servei de préstec. El lot alberga llibres de diferents gèneres literaris, des de contes a novel·les, còmics o assajos.
Huellas Borradas de Dona és una entitat d’àmbit nacional que ha fixat la seua seu a l’Alfàs del Pi. Fundada en el primer trimestre de 2016, aquesta associació s’ha marcat com a principal objectiu donar visibilitat i recalcar el protagonisme de les dones en el passat, mostrar les petjades que han deixat en la història, especialment en el món de la cultura i la ciència.
Club de lectura feminista
De la col·laboració entre les associacions Huellas Borradas de Dona i Klías-Cultura sorgeix la idea de crear un club de lectura feminista. Es reuneix el tercer divendres de cada mes en les instal·lacions de Fòrum Mare Nostrum per a parlar de llibres de temàtiques diferents, però sempre amb l’objectiu de crear debat i pensament crític i promoure una reflexió entorn de la condició de la dona. Un projecte col·laboratiu des del qual es promou un feminisme cultural i que es dirigeix tant a dones com a homes.
Cada mes es proposa una obra i es genera un debat entorn d’aqueixa lectura. Al mateix temps, es comparteixen detalls sobre els llibres, autores i es crea una conversa sobre aquests continguts culturals. La pròxima obra a debat és ‘Dona i poder’, de Mary Beard. Les sessions són conduïdes per la professora de Llengua i Literatura de l’IES L’Arabí, Marta Blanco. Des de Huellas Borradas de Dona s’anima a tota la població a participar en aquesta iniciativa, amb la qual es busca crear una comunitat basada en la sororidad i en el feminisme.