Huí comencen les festes patronals de Finestrat amb tradició, pólvora, música i actes per a tots els públics

Huí comencen les festes patronals de Finestrat amb tradició, pólvora, música i actes per a tots els públics

Dijous 23, “Dia de la Vespra”

Huí comencen les festes patronals de Finestrat en honor a Sant Bartolomé i al Santíssim Crist del Remei que se celebraran fins a aquest diumenge, 26 d’agost. El volteig de campanes en l’Església parroquial de Sant Bartolomé a les 12:00 hores marcarà l’inici de les dates més esperades per tots els finestrenses amb el conegut com “Dia de la Vespra”. Un cercaviles amb la música de la bandeta Tropical recorrerà tots els carrers del casc històric per a cridar a la festa. Aquesta cercavila arribarà a la Cala a les 17:00 hores, com fan tots els anys, per a convidar a participar en les festes als veïns i als turistes d’aquesta zona. Després arribarà un dels esdeveniments més multitudinaris del programa: la “arreplegà de barraques” (20:00 hores), una divertida desfilada en el qual la Comissió “Festers 2018” va “arreplegant” als festers passant barraca per barraca al ritme de la música. La novetat és que la arreplegà finalitzarà enguany en la Plaça de la Va unir Europea on els membres de la Comissió protagonitzaran un pregó per a tots els seus veïns. Des d’allí mateix es dispararà la primera mascletà de les festes i, a continuació, hi haurà una “punxaeta” a càrrec de la Comi. A mitjanit, la Plaça del Poble acollirà una gran revetla amenitzada per l’orquestra “Freedom”.

Divendres 24, Dia del Santíssim Crist del Remei, Sant Bartolomé i “nit del foc i rellamps”

Entre els actes més solemnes de les festes de Finestrat està la Baixada del Sant Crist del Remei des de l’Ermita fins a l’Església de Sant Bartolomé. Aquesta “baixada” se celebra en el matí del divendres, a les 11:45 hores i, a continuació, s’ofereix una missa cantada per l’Agrupació Coral de Finestrat. Aquest mateix dia té lloc a la vesprada l’ofrena de flors als sants patrons des de l’Avinguda Benidorm (CEIP “Puig Campana”, 19:30 hores). A més, en aquesta jornada se celebren actes lúdics com la festa de l’escuma (Plaça de la Va unir Europea, 16:30 hores) i actes pirotècnics impulsats des de l’Associació Cultural la Cordà com el correfocs i la cordà que tindrà lloc en el carrer Fonteta a partir de les 01:00 hores. En aquest cas és important indicar que, per motius de seguretat, solament podran participar els membres de la “Associació Cultural Cordà de Finestrat” amb la titulació CRE i l’equipament corresponent.

Altres actes litúrgics d’aquests dies són la missa en honor als difunts (dijous 23; 19:00 hores) i la processó del diumenge 26 (20:00 hores).

Dissabte 25, “Dia de l’Humor” i Domingo 26, “Dia dels Xiquets i dels Majors”

En clau lúdica és important destacar la desfilada de l’humor en el qual els festers omplen els carrers amb les seues disfresses més originals (dissabte 25, 20:00 hores), el concurs “El Gran Prix” (diumenge 26, 16:00 hores) i també els actes pensats per als més xicotets com l’animació infantil (dissabte 25, 11:30 hores, Plaça de la Va unir Europea) amb “bouets” i “traca de joguets” i el parc infantil i aquàtic del diumenge al matí (d’11:00 a 14:00 hores). És important destacar, com a esdeveniment consolidat en el programa any rere any, el tradicional “Menjar dels Majors” en el qual s’homenatja a tots els jubilats i pensionistes de Finestrat (diumenge 26, 14:00 hores, Sala Jove).

El programa d’actes està organitzat per la Comissió d’enguany “Festers 2018”, en col·laboració amb la Regidoria de Festes i la Associació cultural “Cordà de Finestrat” per als actes pirotècnics. A Finestrat enguany participen prop de 50 barraques compostes per veïns de totes les edats i a les quals cada vegada se sumen més ciutadans d’una altra nacionalitat.

L’alcalde, Juan Francisco Pérez Llorca, va convidar a compartir aquestes jornades festives i va realitzar una crida als veïns de la comarca i turistes “per a descobrir el nostre casc històric a través de les tradicions més populars de Finestrat”. Per la seua banda, l’edil de Festes, Amelia Mayor també va convidar a visitar el municipi durant aquests dies “perquè amb les festes mantenim vives nostres costums i les transmetem de generació en generació”. Mayor va felicitar a la Comissió per l’organització del programa i va agrair a la Associació cultural La Cordà l’impuls dels actes pirotècnics com la cordà “que sumen cada vegada més seguidors a Finestrat”.

Consulta programa detallat d’actes en 3 idiomes: http://bit.ly/2nihovv

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X