El programa d’actes elaborat per la Comissió “Festers 2018” ha reservat per a la nit de matí el moment de la pirotècnia. Amb el títol de “Nit del Foc i Rellamps” se celebrarà el correfocs d’i la cordà. Enguany el correfocs és a càrrec de “Xarxa Teatre”, grup que guiarà al poble i als visitants pels carrers del casc històric en aquest recorregut de foc, pólvora i diversió. L’itinerari partirà des de la Plaça de la Va unir Europea i passarà per carrer Nou, Major i Forn Baix fins a arribar a la Plaça La Torreta on tindrà lloc la festa final.

Cordà infantil i Gran Cordà

Des de la Associació Cultural “Cordà de Finestrat” organitzen les “despertàs” i també la cordà. La modalitat infantil d’aquest acte pirotècnic tindrà lloc en el carrer Fonteta a partir de les 1:00 hores de la nit del divendres. Segons va informar José Manuel Sánchez, representant de la Associació “per al gaudi dels més xicotets dispararem 112 peces a les quals cal sumar unes 70 dotzenes de coets borratxos. La novetat en aquesta cordà infantil vindrà donada perquè hi haurà diferents tipus de coets com zumbadoras, femelletes i bengales de colors”. Tots aquests elements compten amb les garanties de seguretat i homologació per al seu ús per part de menors. A més, solament poden participar els menors que són membres de l’associació i compten amb el CRE.

Quant a la gran cordà tindrà lloc també en el carrer Fonteta a partir de les 2:00 hores. En aquest cas la innovació ve donada pel color i el soroll doncs augmenta la varietat cromàtica i de so. ”En total, estem parlant de 120 quilos de pólvora en menys de 2 hores en el carrer Fonteta. Va a ser tot un espectacle de foc, llum i so amb uns 2.500 coets i un ampli dispositiu de seguretat en la “gàbia” per a gaudir, sense incidències, d’aquesta tradició tan seguida a Finestrat”, va indicar Sánchez. És important informar que solament poden participar en aquesta cordà els membres de la Associació Cultural que disposen de l’acreditació CRE (Consumidor Reconegut com a Expert).

Des de la Associació Cultural Cordà de Finestrat van agrair la col·laboració de l’Ajuntament, de tots els departaments municipals implicats en la seguretat d’aquests esdeveniments com la Policia Local, i també Bombers del Parc de Benidorm “i també als socis, uns 170, que es bolquen en aquest acte recuperat fa 3 anys per a festes de Finestrat”.

Dissabte 25, “Dia de l’Humor” i Domingo 26, “Dia dels Xiquets i dels Majors”

El cap de setmana segueixen les festes a Finestrat amb esdeveniments lúdics com la desfilada de l’humor en el qual els festers omplen els carrers amb les seues disfresses més originals (dissabte 25, 20:00 hores), el cercaviles de cornetes i tambors de la banda “Tómbola” (dissabte, 18:00 hores), els concerts de la Plaça del Poble, el concurs “El Gran Prix” (diumenge 26, 16:00 hores) i també els actes pensats per als més xicotets com l’animació infantil (dissabte 25, 11:30 hores, Plaça de la Va unir Europea) amb “bouets” i “traca de joguets” i el parc infantil i aquàtic del diumenge al matí (d’11:00 a 14:00 hores).

És important destacar, com a esdeveniment consolidat en el programa any rere any, el tradicional “Menjar dels Majors” en la qual s’homenatja a tots els jubilats i pensionistes de Finestrat (diumenge 26, 14:00 hores, Sala Jove) i la processó en la qual pugen al Crist del Remei de tornada a la seua ermita (diumenge 26, 20:00 hores). El punt i final a aquestes festes ho posarà el diumenge l’orquestra Mito en la Plaça del Poble.