Dijous passat 6 d’octubre es va realitzar la I Trobada de Col·laboradors de la revista LOBLANC en un local molt sensible amb la cultura que és Visca La Pepa on ens va rebre molt bé la seua propietària Pepa Berenguer.

LOBLANC és essencialment un mitjà de comunicació independent de nova generació que centra el seu contingut en la cultura principalment de la província d’Alacant i on en la meua qualitat de director puc afirmar que ho formen diferents veus, com són totes les persones que són col·laboradors de la revista i que desenvolupen una labor transformadora i de maduresa social per a elevar la capacitat de percepció de la ciutadania. Nosaltres ens sentim part d’aquesta història que compartim amb altres diaris culturals que a més són amics i, per tant, recolzem i us convidem a llegir i a compartir.

La cultura i l’art són la nostra estratègia per a millorar les vides de les persones. L’art i la cultura és un fet humà que ajuda a un canvi social. Partim que la cultura permet un major i millor desenvolupament humà on també recolzem informativament les iniciatives culturals desenvolupades o promogudes per i per a persones amb discapacitat intel·lectual o diversitat funcional.

Un tret essencial de la cultura és l’autoidentificació sense exclusions i part del respecte a la singularitat i la diferència. En aquest sentit, el valencià que és la nostra llengua pròpia, transmet la nostra saviesa social i una forma de vida, constitueix un univers, patrimoni i senyal d’identitat que ajuda a catalogar el nostre món i això és un tret per a compartir-ho així amb tots. Per això, des del nostre mitjà, atendrem de manera clara els aspectes inherents a la nostra cultura tradicional o contemporània, que es desenvolupe a través de la llengua de tots els valencians i valencianes i que a més té un ús vehicular normalitzat en la nostra proposta de comunicació amb la seua edició específica en aquesta llengua.

Aquesta trobada va ser essencialment per a conéixer-nos millor i en directe on vam poder parlar, que no discutir, sobre la marxa del projecte i abordar diferents temes d’actualitat cultural i social que compartim amigablement.

En aquest esdeveniment van participar:

Alex Solar que té una columna setmanal que publiquem els divendres sobre temes d’actualitat social on sol utilitzar una obra literària per a la construcció del seu treball (veure).

Lydia Na la columna periòdica del qual la dedica a temes LGTBI i Trans (veure).

Mateo Darrán, col·laborador mensual amb la seua columna de literatura “Confessions d’un lector de merda” (veure)

Sandra de Oyague, col·laboradora periòdica sobre actualitat literària de la província d’Alacant (veure).

Esther Abellán col·labora setmanal des de fa añossobre poesia i poetes que realitza en la seua columna “El Pont dels Espills amb…” (veure).

Israel de la Rosa resideix a Petrer i té una columna d’opinió sobre temes d’actualitat que es publica els dijous (veure).

Luis Antonio McBeath-Luant il·lustrador i viñetista les creacions sobre tema del qual cultural es publiquen periòdicament en la revista (veure) qui havia preparat una il·lustració per a regalar a la propietària de Viva La Pepa amb l’efemèride de la jornada.

Consuelo Jiménez de Cisneros aborda la literatura realitzada per dones escriptores del nostre país sota la seua columna “Dones que ens escriuen” (veure). Fruit de la trobada va conéixer a Luant i la seua última obra publicada i atés que és directora de la revista El Cantarano l’endemà va publicar una crítica sobre aquesta (veure). La trobada també va servir per a crear noves sinergies (

Crec que va ser molt satisfactori i és possible que més endavant el tornem a repetir potser fins i tot fins amb ordre del dia.

Ilustración de LUANT de la efeméride
Ilustración de LUANT de la efeméride