La Càtedra Iberoamericana ‘Alejandro Roemmers’ d’Indústries Culturals i Creatives (IARICC), amb seu en la Facultat de Ciències Socials i Jurídiques d’Oriola (UMH), estrena oficialment IBEROS, el nou cercador de cursos per a les Indústries Culturals i Creatives (ICC) d’Iberoamèrica.
IBEROS dona solució a un problema existent entre els 20 països iberoamericans de parla hispana, la falta d’un espai que aglutine cursos i formacions de diferents nivells educatius i que, al seu torn, estiga centrat en l’àmbit de les ICC. Amb aquesta eina totalment gratuïta, els estudiants i el professorat interessats a cursar o conéixer l’oferta formativa dels diferents països podran fer-ho amb tan sols accedir a la secció ‘Formació’ dins de la web oficial de la Càtedra IARICC (culturacreativaiberoamericana.umh.es/buscador-de-recursos/).
Antonio José Verdú, Degà de la Facultat i director de la Càtedra IARICC, creu que IBEROS “garanteix la difusió del coneixement entre tots els agents de les comunitats educatives iberoamericanes” i permet així “continuar en el camí per una educació diversa i de qualitat per a tots i totes en el món”. “Gràcies a aquest nou servei, continuem consolidant una Xarxa d’aprenentatge i comunicació que servisca d’unió entre els països iberoamericans, alhora que millorem la promoció de les ofertes formatives específiques per a les indústries culturals i creatives, facilitant així la formació i ocupabilitat en aquest sector”, explica el director.
IBEROS compta ja amb una selecció de més de 1.700 cursos de diversa índole, com ara formació superior (títols de grau i diplomatures), formació de postgrau (màster i doctorat) i altres cursos i titulacions específiques per a les ICC. Actualitzada de manera periòdica i amb l’ajuda de col·laboradors de diferents universitats de tota Iberoamèrica, IBEROS facilita així l’accés a l’educació a les persones interessades a créixer professionalment. Aquesta base de dades serveix també d’aparador per a totes les iniciatives que sorgeixen des dels centres educatius i universitats de la matèria. Mitjançant un sistema ràpid i fluid, l’usuari pot triar el seu estil de cerca favorit entre els diferents filtres: per Títol del curs, Modalitat en línia o presencial, Tipus de curs, Universitat en la qual s’imparteix, Indústria específica i País al qual pertany.
El desenvolupament tecnològic de la plataforma per al projecte ha estat a càrrec de l’empresa oriolana ‘DC Departament Creatiu’. IBEROS està obert per a tots els cursos en ICC dels països iberoamericans. Els qui desitgen col·laborar i formar part de la iniciativa, o incloure el seu taller o curs per a la seua difusió, poden posar-se en contacte en el correu electrònic culturacreativa@umh.es.
El traductor de Softcatalà és un traductor automàtic entre el català i les llengües