Per a commemorar el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, des de l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ibi s’ha coordinat una ampli programa de reconeixement a la dona que va donar principi ahir, dissabte 6 de març. Les propostes presentades per la regidoria van més enllà d’aquest dia, i abasten tot el mes en una àmplia agenda que pretén reivindicar la importància de la dona en la societat.

Ahir, dissabte 6 de març, la commemoració del 8M va donar inici amb l’espectacle en línia “Entre mujeresˮ, organitzat pel Museu del Joguet, i que té com a protagonista a una dona decidida, intel·ligent, coneixedora de si mateixa i del seu entorn, i que sap molt bé a què aspira en la vida. L’espectacle es va retransmetre a través de la plataforma Zoom a les 20.00 hores, i va gaudir d’una abundant participació.

Demà, dilluns 8 de març, es procedirà a la lectura del Manifest Institucional, que tindrà lloc a les 13.00 hores en el saló de plens de l’Ajuntament. A causa de la situació sanitària adversa provocada pel COVID – 19, l’accés al lloc estarà restringit.

Aqueixa mateixa vesprada, a les 19.30 hores, en el Teatro Río, se celebrarà el “Concierto de les voces femeninas del coro de la Generalitat Valencianaˮ. L’entrada serà lliure, i aquells que desitgen assistir hauran de recollir les invitacions els dies 4 i 5 de març en les taquilles del teatre, d’11.00 a 13.00 hores, i de 19.00 a 21.00 hores. Per al desenvolupament d’aquest espectacle s’ha limitat l’aforament, i en ell es compliran totes les mesures preventives i de seguretat sanitàries.

A més, en l’hall del propi teatre, es troba l’exposició de cartells del 8 de Març, que han realitzat els alumnes de 1r de Batxillerat artístic de l’IES La Foia. Aquesta exposició es troba dins del “Projecte Marquesinesˮ, en el qual l’institut ha comptat amb la col·laboració de les regidories d’Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Ibi. El projecte va nàixer dins de l’assignatura de “cultura audiovisualˮ del Batxillerat Artístic, i el seu objectiu essencial és acostar a la ciutadania les obres realitzades per l’alumnat, en aquests temps de pandèmia en els quals la mobilitat es troba tan limitada.

Per a la realització d’aquest projecte, des de l’IES La Foia s’ha impulsat la creació de mecanismes de col·laboració amb els diferents ajuntaments dels municipis dels quals procedeix l’alumnat: Ibi, Tibi, Onil i Castalla, per a poder materialitzar la idea. En aquest sentit, en el context de l’aula, s’ha treballat l’elaboració de cartells que abordaren temàtiques com la pandèmia, les inquietuds de l’alumnat i els drets de les dones, tot això aprofitant la commemoració del dia 8 de Març. El cartell triat per a difondre la programació d’aquest dia ha sigut seleccionat per l’Ajuntament d’Ibi d’entre el conjunt d’obres presentades per l’alumnat, i la seua autora és Elena García Lledó.

D’altra banda, per a aconseguir que la crida i el missatge del 8 de Març arribe a un públic ampli, l’Asociación de Mujeres Mariana Pineda d’Ibi ha organitzat la “Balconada 8Mˮ, en la qual els veïns i veïnes de la localitat podran exposar algun element o peça de color morat als seus balcons, podent participar així de manera segura en les reivindicacions del dia 8 de març.

Posteriorment, el 10 de març, tindran lloc les “Jornadas de Prevención de Adicciones con Perspectiva de Géneroˮ, organitzades per les UPCCA’s de la Comunitat Valenciana. Les jornades seran en línia, en horari de 17.00 a 20: 30, i van dirigides, especialment, a professionals de les addiccions de l’àmbit educatiu, d’atenció primària, d’àrees de salut, agents d’igualtat, agents culturals, d’oci i temps lliure, entitats i associacions interessades, persones vinculades al treball amb joventut i a estudiants. Les inscripcions han de realitzar-se abans del 8 de març en https://bit.ly/388lvuw .

Finalment, el 23 de març, de 17.00 a 18.00, tindrà lloc el Webinar: “Bretxa de gènere a la Formació Professionalˮ, organitzat per ACTAIO, i la realització de la qual serà a càrrec del CFGS Promoció d’Igualtat de Gènere, de l’IES Per Clar d’Ontinyent. Les inscripcions es podran realitzar a través del següent enllaç: http://actaio.ajuntament-ontinyent.es/ .