Després de dos anys d’aturada, Ibi torna a organitzar el Mercat ambulant del Joguet Antic en el que serà la seua cinquena edició, els dies 22 i 23 d’octubre. El Museu del Joguet d’Ibi i l’Hospital del Joguet de Madrid, al costat de l’Ajuntament d’Ibi, preparen aquest esdeveniment amb l’objectiu de conservar i difondre el valuós patrimoni jogueter del qual es disposa.
Es comptarà amb la participació de 20 col·leccionistes provinents de Madrid, Barcelona, València, Alacant, Albacete i també de la localitat, per la qual cosa s’espera que els assistents que els visiten aconseguisquen les reeixides xifres d’anys anteriors, unes 2.500 persones en l’edició de 2019. Les activitats complementàries que es tenen previstes són les Jornades de Portes Obertes al Museu del Joguet durant tot el cap de setmana i l’exposició temporal “El caixonet de la faena”, a l’interior de les instal·lacions del Museu. El dissabte 22 de de octubre, l’horari del mercat ambulant serà de 10.00 h a 21.00 h i el diumenge 23 d’octubre, de 10.00 h a 14.30 h.
Rubén Barea, tinent d’alcalde de Turisme i Museus de l’Ajuntament d’Ibi, declara que “la localitat és un lloc emblemàtic en la fabricació del joguet i les persones que cada any acudeixen a la cita no paren de sorprendre’s pel valor tan únic que té la indústria joguetera a Ibi, tant en els seus orígens com en el desenvolupament al llarg de la història. Un emblema que, sens dubte, ens acompanya allà on anem i que forma part del senyal d’identitat local. Esperem que la cita siga punt de trobada dels amants del joguet i de curiosos que vulguen conéixer de prop els detalls i l’art de la seua fabricació”.