La regidora d’Igualtat, Almudena Baldó, va inaugurar a l’Auditori de la Llotja d’Oriola, l’exposició “La seua vida no és una mercaderia” que mostra la duresa del tràfic de dones i xiquetes.

“Tot això està emmarcat en la línia de treball municipal d’identificar i analitzar els problemes que impedeixen avançar en l’erradicació de les diferents formes de violència de gènere”, ha explicat Va baldar.

I és que, aquesta exposició s’emmarca en compliment amb el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, de l’Ordenança Municipal d’Igualtat entre dones i homes i del Pla d’Igualtat de la Ciutadania 2018-2021, després del compromís adquirit en 2019 amb l’adhesió de l’Ajuntament a la “Xarxa de Municipis lliures de tràfic amb finalitats d’explotació sexual”.

“La seua vida no és una mercaderia” consta de 13 peces que utilitzen el grafisme com a força social transformadora, que abasta totes les formes de tràfic cap a la dona i les xiquetes com l’explotació sexual, la servitud, la mendicitat forçosa o els matrimonis forçats, arribant inclusivament al tràfic il·legal d’òrgans.

Així, aquesta exposició no busca els paral·lelismes entre les diverses manifestacions del tràfic, “sinó l’ús d’imatges i textos com a transmissors emocionals i metafòrics del dramatisme de cada situació, de la dedicació que requereixen i les alternatives que podem oferir com a societat”, ha assegurat l’edil.

Fins al dia 30 de setembre, l’Auditori de la Llotja acollirà l’exposició, que després anirà recorrent els Centres Cívics de les pedanies d’Orihuela i que també s’exhibirà a l’Ajuntament de la costa.