L’Ajuntament d’Alacant a través de la regidoria d’Igualtat que dirigeix María Conejero, portarà dimarts que ve a Junta de Govern, la convocatòria del I Concurs del Cartell anunciador del Dia Internacional contra la Violència de Gènere que es commemora el 25 de novembre.

María Conejero ha assenyalat sobre aquest tema que “la regidoria d’Igualtat té entre les seues competències promoure la igualtat entre dones i homes, fomentar la coeducació i previndre la violència de gènere, així com organitzar activitats per a commemorar dates clau dins de l’agenda d’igualtat i drets de les dones”.

L’obra guanyadora serà la imatge oficial del Dia Internacional contra la Violència de Gènere i de l’agenda d’activitats i actes organitzats per la Regidoria d’Igualtat amb motiu del 25 de novembre de 2021.

L’objecte de la convocatòria és apel·lar a la sensibilitat ciutadana en la lluita contra la violència de gènere, instant-la a no mirar cap a un altre costat i desenvolupant actituds compromeses perquè no es normalitzen en la nostra societat les vexacions, les agressions o l’assetjament cap a les dones.

Bases del concurs

Qualsevol persona major de 16 anys podrà participar en el concurs amb una obra, original i inèdita, podent presentar un màxim de dos treballs. En cas de majors de 16 anys i menors de 18 anys s’acompanyarà a la sol·licitud l’autorització de la mare, pare i/o tutor o tutora.

Els treballs es valoraran segons diversos criteris com l’originalitat de les obres, la qualitat tècnica i artística dels treballs i la capacitat de transmetre el significat del 25 de Novembre i els valors que representa.

El termini de presentació dels treballs s’iniciarà l’endemà de la publicació de les bases en el Tauler d’anuncis i Edictes de l’Ajuntament d’Alacant i en pàgina web de la Regidoria d’Igualtat i finalitzarà el dia 15 de setembre a les 14.00 hores.

La presentació i reconeixement de l’obra premiada es realitzarà en un acte públic, sempre que les restriccions sanitàries motivades per la pandèmia ho permeten. Així mateix, està prevista la realització d’una exposició amb les obres entregades que hagen obtingut una millor puntuació.