La Regidoria d’Igualtat, Drets Socials i Polítiques Inclusives ha convocat la sisena edició del ja consolidat Certamen Literari per a la Igualtat ‘Casa de la Dóna’. L’edil de l’àrea, Mariano Valera, ha explicat aquest matí les condicions d’unes bases que es publicaran en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) en els pròxims dies.

L’objectiu del concurs, premiar aquells relats en règim de concurrència competitiva sobre la temàtica d’igualtat d’oportunitats entre homes i dones en dues modalitats -llengua valenciana o castellana- i, al seu torn, en tres categories: infantil (fins a 12 anys), juvenil (de 13 a 17) i adulta (majors de 18 anys). Podran participar dones i homes independentment de la seua nacionalitat i lloc de residència, mentre que els menors necessitaran consentiment exprés dels seus progenitors o tutor legal.

La convocatòria finalitzarà el 29 de maig de 2021, i els treballs es podran presentar per e-mail o correu postal de la manera que indiquen les bases. Només es podrà participar amb una única obra, i l’extensió màxima serà de mil paraules. Quant als premis, consistiran en un ebook amb la seua funda, un pendrive i un lot bibliogràfic sobre igualtat de gènere valorat en 300 euros per cada modalitat i categoria.

“Des de la Regidoria treballem fermament per a fomentar la promoció de la igualtat, així com el rebuig a tota violència masclista”, ha manifestat Valera, que ha subratllat la importància del certamen “no sols per a estimular la part creativa sinó, sobretot, per a sensibilitzar i reflexionar a través dels escrits sobre la lluita per la igualtat i la dificultat per a aconseguir-la”.

L’edil ha finalitzat animant a tots els interessats-as en l’art de l’escriptura a presentar les seues propostes. A més, s’efectuarà un esforç de difusió entre els centres educatius del municipi i amb una campanya a través de cartelleria en els espais públics per a motivar la participació de la ciutadania il·licitana.