La regidoria d’Igualtat reprén a partir del dilluns les activitats de la Setmana de les Escriptores per a visibilitzar el paper de la dona sobre les lletres. L’edil de l’àrea, Mariano Valera, ha informat que l’exposició ‘Dones Escriptores’ s’inaugurarà el 9 de novembre a la Biblioteca Pedro Ibarra a les 18.00 hores. La inauguració constarà de panells explicatius sobre la vida i biografia de les escriptores Carmen Laforet, Carmen Martín Gaite, Emilia Pardo Bazán, Josefina Aldecoa, María Mercè Marçal i Serra, María Zambrano, Monserrat Roig i Dolç Chacón.

Per part seua, el dijous se celebrarà un col·loqui amb les escriptores il·licitanes Manuela Maciá i Carolina Iñesta, el lliurament de premis del V Certamen Literari Per a la Igualtat ‘Casa de la Dóna’ i la lectura de textos musicalizados, triats per les escriptores recomanades per l’associació Clàssiques i Modernes. Tot això se celebrarà a porta tancada en el Centre de Congressos, a partir de les 18.00 hores, i es podrà seguir en directe a través del Facebook Live de l’Ajuntament d’Elx.

Valera ha detallat sobre l’acte del lliurament de premis que “s’han presentat 54 obres d’adult en castellà i 4 en valencià, així com altres quatre juvenils i 14 en la categoria infantil i farem lliurament de 5 premis”. Durant l’acte, també actuarà Adrián Fernández, professor i concertista de guitarra. A més, després del lliurament de premis tindrà lloc la lectura de textos musicalizados per Felicitat Alarcón i Loreto Alemañ.

L’única activitat que no se celebrarà encara i que es reprendrà més endavant és el ‘Taller d’Escriptura Creativa per a Dones’.