L’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ibi, en commemoració pel Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, organitza un programa d’activitats que abasta tot el mes de novembre. Per a començar, i des de l’1 de novembre, està en marxa l’II Certamen en Tik Tok de vídeos “Rodant per la Igualtat i contra la violència de gènere”, apostant perquè els joves principalment es consciencien sobre aquest tema i presents les seues propostes, la data màxima de les quals és el 21 de novembre. Les bases estan disponibles en www.ibi.es
La Policia Local d’Ibi impartirà per a les persones usuàries de AFEM (Associació de familiars i persones amb malaltia mental) la xarrada: “Indicadors de risc per a la detecció de la violència de gènere”, el dimecres 16 de novembre, i el dimecres 23 de novembre es reuneix la Mesa Local de Coordinació en Matèria de Violència de Gènere.
El mateix divendres 25 de novembre, a les 13.00 h, tindrà lloc a la porta de l’Ajuntament la lectura del Manifest Institucional contra la Violència cap a les Dones, així com la representació de l’obra de teatre “Nora, casa de Nines de Henrik Ibsen”, de Melpómene Teatre Produccions (versió i direcció de José Manuel Vidal), a les 20.00 h, en el Centre Cultural Salvador Miró, amb entrada lliure.
En la plaça 25N (avda Joan Carles I), el divendres 25 de novembre, s’instal·laran dos panells de recollida d’informació perquè la ciutadania puga opinar sobre el que és o no la violència de gènere, en horari d’11.00 h a 12.30 h i de 18.00 h a 19.30 h. Al migdia, a les 12.00 h, en la plaça es realitzarà un homenatge per a totes les dones víctimes de violència masclista en aquest 2022, i a laas 19.30 h, concentració en la plaça per a realitzar un acte de repulsa, uns minuts de silenci i una lectura de manifest.
Una altra activitat en la qual participar serà la de “De portes per a dins”, de la companyia de Teatre i Marta Engix. Tindrà lloc en la plaça de la Palla, el dissabte 26 de novembre, de 12.00 h a 14.00 h, i el públic al qual va orientat és al de més de 14 anys.  En cas de pluja o inclemència meteorològica, tindrà lloc en el Centre Social Carme Garrigós.
També el dissabte 26 de novembre, es durà a terme el Taller de “Mesura Preventives d’Autoprotecció per a la Dona”, a la sala tatami, del Poliesportiu Municipal. Hi ha dues opcions d’horari, o bé de demà, de 10.00 h a 12.30 h, o bé de vesprada, de 16.00 h a 18.30 h, impartides totes dues per Fina Reche, de Sambo Defensa Personal. Les inscripcions hauran de realitzar-se en l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament, en el Centre Social Carme Garrigós o en el 965554611.
Per als dies 28 i 29 de novembre i 1, 2, 7, 12, 14 i 15 de desembre es té prevista la realització del taller “I jo, quin tipus d’home vull ser? Masculinitats, violència de gènere i adolescent”, impartit per Alejandro Luz d’Haro i Aina Penyarroja Donet, i està dirigit a l’alumnat de 4t de l’ESO. Les inscripcions han de realitzar-se en l’àrea de Serveis Socials, en el Centre Social Carme Garrigós o en el 965554611.