Aquest dijous 8 d’octubre es presentarà, a partir de les 20.00 hores, la mostra fotogràfica “Dues mirades sobre Aleixandre: Joaquín Alcón, José Lamarca”, que podrà contemplar-se a la Sala d’Exposicions Miguel Hernández, situada en el Racó Hernandià (carrer de Miguel Hernández, núm. 71). Està organitzada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Orihuela, la Fundació Cultural Miguel Hernández i l’Associació d’Amics de Vicente Aleixandre, amb la col·laboració de la Reial Societat Fotogràfica de Saragossa.

L’exposició recull les fotografies realitzades pel saragossà Joaquín Alcón i l’argentí José Lamarca a Vicente Aleixandre, premi Nobel de Literatura en 1977. En les fotografies de tots dos destaca la profunda indagació humana que van realitzar, a través dels espais íntims de la seua casa, al carrer de Velintonia 3, que va acollir a membres de la generació del 27, del mig segle o els novíssims. Per aqueix motiu se la coneix com la “Casa de la Poesia”, embolicada des de 1986 en la desídia i desinterés dels poders públics locals, autonòmics i nacionals. Miguel Hernández la va visitar amb freqüència a partir de 1935.

Amb aquesta mostra, els dos poetes es retroben en aquesta casa, hui sala d’exposicions, contigua a la Casa Museu de l’oriolà. L’horari de visites és de dimarts a dissabte: de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores. I diumenges i festius: de 10.00 a 14.00 hores.