Else Holmelund reflecteix en la seua sèrie Osset una visió amable de la vida en la qual tothom es porta bé, una societat idíl·lica bellament harmònica. La seua experiència com a periodista i com a mestra de primer grau sens dubte va influir decisivament per a crear un ambient especial en aquestes obres. Aquest llibre recull quatre històries o contes, la que dóna nom al llibre, Papa Ós ve a casa, i altres tres:

-Osset i Mussol

-Singlot

-La sirena d’Osset

Els quatre xicotets contes estan tocats per la barita màgica de la sensibilitat i la tendresa. En ells tot és pura màgia, però és una màgia natural i molt senzilla, sense artificis ni efectes sorprenents. Tots els relats són un cant a la imaginació “Podem imaginar que jo sóc…” aqueix poder secret que posseeixen alguns xiquets, perquè Osset és la personificació d’un xiquet, i d’igual manera els personatges que li acompanyen. Papa Ós torna a casa, i quan algú que ens vol molt torna a la llar, sempre pensem que ens portarà una cosa meravellosa, sempre hi ha aqueixa possibilitat, és l’embruixament de la imaginació, de la fantasia. Singlot és un cuentito de fi humor en el qual un singlot inoportú i els sorprenents remeis per a llevar-lo torbaran la plàcida lectura del periòdic de Papà Ós

No puc llegir amb tant soroll! I finalment, el meravellós, una sirena, el pensament màgic d’Osset:

“Veig bambolles ara-va dir Osset

I on hi ha bambolles

pot haver-hi una sirena.

Em vaig a l’aigua.”

On hi ha paraules pot haver-hi meravelles i això és el que ocorre en aquests llibres d’Osset, on els textos i les imatges són molt bells. Maurice Sendak il·lustra aquestes tendres històries amb el mestratge del clàssic, amb un detallismo primorós, aportant elements imaginaris que enriqueixen àmpliament el relat. Els seus dibuixos són frescos, molt naturals, a plumilla i amb un colorit suau i tebi. Tot és molt deliciós i harmònic en aquests llibres.