L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert inaugura demà dimarts l’exposició “MI” de Lola Lorente. La mostra, comisariada per Gertrud Gómez, ofereix una sèrie d’il·lustracions, vinyetes de còmic i escultures de drap inèdites a Espanya i es podrà visitar fins al pròxim 15 de gener en la Casa Bardín.

L’artista, nascuda a Bigastre i resident a França, realça amb aquest projecte la seua condició de dibuixant, tal com explicaran tant ella com la comissària en una trobada prèvia a la inauguració. La proposta inclou il·lustracions de llibres, vinyetes en format A3, una sèrie de dibuixos amb tintes en blanc i negre o barrejats amb colors aguados, estampes que reflecteixen els diferents interessos de l’autora entorn del cos de la dona, molt relacionades amb Mary Pain, personatge principal del seu nou còmic. A més, l’exposició es completa escultures de drap adornades amb granadures.

Llicenciada en Belles arts i en Il·lustració per la Escola Massana de Barcelona, Lorente ha signat il·lustracions en El País, La Vanguardia o Públic, i les seues pàgines de còmic han sigut publicades en revistes especialitzades com Nosaltres Som, Els Morts, Fum o Dues Vegades Brevec. En la seua primera novel·la gràfica Sang de la meua Sang (2011), guardonada amb el Premi a l’Autor Revelació 2012 en el Festival Internacional del Còmic de Barcelona i publicada a Itàlia i França, explorava la migració de la infantesa a l’adolescència amb una mescla desasosegante de tendresa i crueltat. Amb L’Alumna, projecte de llibre en el qual treballa actualment, se centra en una altra etapa vital de la dona: la frontera entre la joventut i la maduresa.