L’Agència Local de Desenvolupament organitza aquesta mostra de Hub Creatiu d’emprenedors artístics amb presentacions, actuacions musicals i activitats en la Plaça Castelló
La plataforma de llançament de projectes culturals i creatius Impulsa Alacant Projecta de l’Agència Local de Desenvolupament de l’Ajuntament d’Alacant organitza aquest dissabte d’11 a 14 hores en la Plaça Castelló una jornada destinada a la creativitat artística en la III edició del Demo Day, amb múltiples activitats dirigides a tota la família.
L’emprenedoria cultural alacantí “prendrà” la plaça dels Palmeretes situada en la Zona Edusi per a celebrar aquest esdeveniment en el qual la comunitat creativa alacantina mostrarà els seus projectes per a donar-se a conéixer i crear sinergies. L’esdeveniment comptarà amb actuacions musicals, presentacions dels 15 projectes seleccionats en l’edició d’enguany en viu, exposicions artístiques, activitats familiars, moda i productes sostenibles, artesania i animació de carrer.
La regidora d’Ocupació i responsable de l’Agència Local, Mari Carmen d’Espanya, ha assenyalat “la importància de donar suport al HUB cultural i artístic de la ciutat, un sector que està en plena creació i expansió, del qual ens sentim tremendament orgullosos de secundar perquè implica potenciar i desenvolupar el nivell creatiu en l’entorn artístic d’Alacant”.
L’art, la moda i l’artesania seran els principals protagonistes en aquesta jornada destinada a l’avantguarda i l’emprenedoria creativa en la qual la comunitat artística participant mostrarà els seus projectes i creacions. Aquest Demo Day és una iniciativa de l’Agència Local de Desenvolupament amb l’impuls de la Edusi i cofinançat amb Fons europeus FEDER.
La plaça en la qual se celebra l’esdeveniment, coneguda popularment com ‘la plaça dels Palmeretes’ ha sigut remodelada recentment i ofereix un entorn ideal per a aquesta celebració. En ella es troba l’entrada d’un dels refugis anti bombardejos que també ha sigut restaurat.
Incubadora de projectes creatius
ImpulsaCultura Projecta és la incubadora de projectes en indústries creatives i culturals d’Alacant, dirigida a captar propostes de creadores i creadors de la ciutat. Enguany són 15 els projectes seleccionats en l’IV cicle i pertanyen a àmbits com l’escultura, la música, les arts escèniques, la il·lustració, la gastronomia, l’artesania i la moda.
El HUB de Les Cigarreras és una fàbrica de talent on es cultiva l’avantguarda de l’art i la creativitat, és el ‘cor artístic’ de la zona Edusi on s’explora i impulsa la innovació i el desenvolupament de projectes culturals. Els projectes seleccionats estan en un programa de mentorización que els permet desenvolupar la proposta amb l’ajuda d’un equip especialitzat perquè en menys d’un any el projecte es materialitze.