L’exposició “365 ALC_RETRAT” s’obertura al públic divendres que ve 29 a les 20 hores en la Sala La Llotja del Peix d’Alacant.

La mostra, que està comisariada per José Luis Martínez Meseguer i Pilar Tébar Martínez, està dedicada a les representacions del cos humà en totes les seues variants i manifestacions plàstiques. El retrat, com a gènere ha estat present al llarg de tota la Història de l’Art i té, entre els seus objectius, captar la psicologia del retratat i transmetre’ns les seues pors i les seues emocions.

La fotografia, pintura, instal·lació i escultura es mostren ací en les seues nombroses varietats: l’autoretrat, l’homosexualitat, l’erotisme, el retrat sota l’aigua, l’hiperrealisme, les obres tendents a l’abstracció, o properes a l’expressionisme, l’obra seriada, el retrat de grup o l’experimentació tenen el seu espai en aquesta segona mostra del cicle Tot el que veus és Art / Tot el que veus és Art / All you see is Art.

Els i les artistes participants en aquesta edició són Daniel G. Andújar, Omar Arráez, Paco Candela, José Cerezo, Mercedes Fittipaldi, Patricia Gómez, , La Ortopedia Del Manco, Alicia Lamarca, Rate López, Dayra Madrona, Alejandro Martínez García, Mira Bernabéu, Gertrudis Rivalta, Jennifer-Virginia Rotter, Antonio Samo, Manuel A. Velandia Mora, Valent Verd.

Aquest cicle, que té quatre exposicions, vol mostrar un dels possibles panorames de la pràctica artística contemporània valenciana. En aquest segon moment, dedicat al Retrat, es presenten una selecció de treballs, que ens confirmen que aquesta temàtica està totalment vigent en l’actualitat per la seua enorme capacitat de transmetre emoció i pel seu temperament viu i explosiu.

L’exposició ha sigut organitzada pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i l’Ajuntament d’Alacant i compta amb la col·laboració de La alicantina de gestiones artísticas, Archivarte, Coleccionarte, PAC [Plataforma d’art contemporani] i es podrà visitar fins a que ho indiquen posteriorment.