Enrique Cerdán Tato, polifacètic escriptor, crític literari, professor, periodista i cronista d’Alacant a través l’exposició “Enrique Cerdán Tato. Memòria del compromís” a la sala Juana Francés de la Seu Universitària ciutat d’Alacant, es fa un repàs a la seua trajectòria vital en les seues diferents facetes i s’exposen les donacions que ha fet la família en l’Arxiu.

L’exposició que serà inaugurada dimecres que ve 20 de gener a les 19.00 h., ha estat comissariada per Beatriz Bustos Mendoza, Francisco Moreno Sáez, José Carlos Rovira Soler i Manuel Valero Gómez.

Enrique Cerdán Tato (Alacant, 1930-2013) va ser una destacada personalitat de la cultura i vida política alacantines. Va participar activament en diverses associacions professionals i moviments ciutadans. La seua important aportació en les múltiples facetes de la seua vida pública li va valdre el reconeixement de distincions i premis, entre els quals destaca el premi de les Lletres Valencianes concedit en 1991. La Universitat d’Alacant li va atorgar el Premi Maisonnave en 2010 pel seu defensa dels drets i de les llibertats. En 2008, la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes li va dedicar un portal d’autor. Membre del Consell Assessor de l’Arxiu de la Democràcia, el seu extens arxiu personal va ser donat per les seues filles a l’Arxiu de la Democràcia al juny del 2018.

Tal com assenyala Manuel Valero co-comissari de l’exposició, “Enrique Cerdán Tato va cultivar un historial de publicacions entre el conte i la novel·la, el periodisme i l’assaig, la nostra explotació i les seues ribes inventariades. Just ara que es compleixen noranta anys del seu naixement sembla sobrevolar un fantasma cruel, perquè el mateix que va recórrer Europa roman ocult en l’escriptura, amenaçant mitjançant el seu historiogràfic hisop amb la desatenció i l’estereotip de l’estigma provincià”.