El Col·legi Territorial Arquitectes-as Alacant
(CTAA) desenvoluparà en les pròximes setmanes una sèrie d’iniciatives vinculades a qüestions de la dona en la professió.
Com a primer acte, ens conviden a la inauguració de l’exposició “Dones arquitectes”, que es mostrarà en la seu social del CTAA a Alacant. La mostra conté obra pictòrica realitzada per l’arquitecta Azaila Jordá, i està basada en retrats d’arquitectes reconegudes en l’escala internacional.
Els retrats conceptuals d’arquitectes pintades per Azaila Jordá que podran veure’s en l’exposició que romandrà en el Col·legi d’Arquitectes d’Alacant són:
Sophia Haiden Bennet (1868, Santiago, Xile), Eileen Gray (1878, Enniscorthy, Irlanda), Ray Eames (1912, Sacramento, Califòrnia), Matilde Ucelay (1912, Madrid, Espanya), Lina Bo Bardi (1914, Roma, Itàlia), Denise Scott Brown (1931, Nkana, Zàmbia), Zaha Hadid (1950, Bagdad, l’Iraq), Kazuyo Sejima (1956, Ibaraki, el Japó), Carme Pinós (1954, Barcelona, Espanya), Neri Oxman ( 1976, Haifa, Israel), Izaskum Chinchilla ( 1975, Madrid, Espanya) i Benedetta Tagliabue (1963, Milà, Itàlia).

Sobre Azaila Jordá
Nació a València en 1984. És arquitectura per l’Escola Politècnica Superior de la Universitat d’Alacant on va estudiar fins a l’any 2010, després va cursar un any dels meus estudis en l’ Ecole d’Architecture de Strasbourg amb el motiu d’una beca Erasmus.
Ha viscut i treballat a França durant 5 anys, en diferents estudis d’arquitectura , a les ciutats de Lió i Lilla.
Actualment compta amb el seu propi estudi des del qual elabora projectes de diferents escales. A més de desenvolupar la seua obra artística que podrà visitar-se en el Col·legi d’Arquitectes d’Alacant.

Amb motiu d’aquesta inauguració, han organitzat una taula redona sobre les particularitats del paper de la dona en la professió de l’Arquitectura, en la qual participaran:
José María Torres Nadal
Nathalie Gidrón Sánchez
Ester Gisbert Alemany
Tendrá lugar hui dijous 1 de desembre, a les 19.00h., en la Seu Social del CTAA d’Alacant.
En finalitzar l’acte se servirà un vi d’honor.
L’exposició podrà visitar-se en el Col·legi Territorial d’Arquitectes d’Alacant en horari de 9.00 a 14.00 fins al 15 de gener de 2023.
El cicle vol posar en valor el paper de la dona en l’arquitectura i continuarà al llarg de tot el mes de desembre amb diferents actes.

Més info: DONES ARQUITECTES