L’equip de Govern de l’Ajuntament de El Campello, encapçalat pel seu alcalde Juanjo Berenguer (PP), no ha volgut deixar d’assistir i participar en la “XX Edició del concurs de fotografies Vicente Ródenas Alberola”, que va tindre lloc dijous passat 26 de setembre a la sala-vestíbul de l’Auditori Pedro Vaello, de la Casa de Cultura.

El moment més emotiu de la inauguració ha sigut l’acte de lliurament de premis als guanyadors. En la categoria de “Festes de Moros i Cristians”, el primer premi, dotat amb 300€ ha sigut per a l’obra “Predicar” i el seu autor José Alfaya Pérez. El segon i tercer guardó, de 200€ i 150€ respectivament, han sigut per a les fotografies “Pirata”, de Reyes Cerdà Mira i “L’Amenaça Mora”, de David Gonsálves Climent.

A continuació, i en la modalitat “Comparses”, “Marí”, d’Adolfo González Pérez, per la secció de comparses cristianes, s’ha fet creditor del primer premi. En la secció de comparses mores, “Color de Marrocs”, de Blanca Lledó i Marco. Tots dos vencedors han sigut obsequiats amb la quantitat de 100€.

Per a finalitzar i ja en la categoria de “Racons i Tradicions”, la fotografia “Tradició”, d’Antonia Marco Pérez, ha sigut la vencedora. Aquesta entranyable obra ha sigut premiada amb la quantitat de 150€, si bé tots els autors consultats coincideixen a destacar que el més important és el sentiment i l’emoció que han experimentat a l’hora de tractar d’immortalitzar el significat que per a ells tenen les nostres festes i tradicions.

CONCURRÈNCIA

La inauguració i lliurament de premis, ha tingut una alta concurrència, entre la qual cal destacar, per part de l’equip de Govern, el primer edil, Juanjo Berenguer (PP) i el regidor de Festes, Cristian Palomares (PP), que han participat en el lliurament de premis. A més, el primer tinent-alcalde, Juliol Oca (Cs) i la regidor de Cultura, Dorian Gomis (PP),que no han volgut deixar d’assistir i donar suport totes les activitats que es realitzen en pro de la conservació de la nostra cultura i tradicions.

Per part de la Junta Festera, l’acabada d’estrenar presidenta, Margarita Sebastià, la vicepresidenta, Carmen Terol, tots els càrrecs festers, Belén Camarasa, vídua de Vicente Ródenas, i una infinitat de veïns, amics i familiars que s’han acostat fins a la Casa de Cultura per a admirar la bellesa d’aquesta exposició.

DIFÍCIL ELECCIÓ

El regidor de Festes, Cristian Palomares, que va formar part del jurat en l’elecció de les fotografies guanyadores ha destacat que, l’alta participació i qualitat de les obres ha dificultat molt l’elecció dels guanyadors, si bé agraeix a tots els artistes la seua participació i labor de preservació dels nostres costums a través de l’art.

Aquesta percepció i observació ha sigut generalitzada entre la resta dels integrants del jurat, entre els quals cal destacar el fotògraf, Alfredo Carretón, Ángel, dissenyador gràfic de l’empresa “Ancora” i maquetador del nostre Llibret de festes i la presidenta de la Junta Festera, Marga Sebastià.

CÚANDO ADMIRAR L’EXPOSICIÓ

L’entrada a l’exposició serà lliure i oberta a tots els públics fins al pròxim 6 d’octubre, de dilluns a dissabtes, excepte festius o per la realització d’algun acte cultural programat, en horari de 18.00h a 21.00 a les vesprades i amb la possibilitat d’acudir a l’exposició als matins, sempre que es concerte la visita a través del número de telèfon 965 636 194 (Ext. 300).

Vicente Ródenas Alberola va ser un campellero profundament enlluernat per les festes de Moros i Cristians de la nostra localitat. La seua passió per la fotografia li va portar a traslladar a l’art les emocions i sentiments que emanaven de la vivència de la nostra festivitat. Aquesta dedicació, i el seu treball durant anys per a conservar i potenciar la festa, va ser reconeguda a través d’aquest concurs que enguany ja celebra la seua vintena edició.