Partint de la mitologia grecollatina, Alissia crea el seu propi món mitològic amb la creació d’un Bestiarum femineum que utilitza per a trencar amb els arquetips negatius associats a la feminitat des de temps ancestrals. Mitjançant el dibuix, la pintura, el collage, l’escultura, la instal·lació i el text, Alissia ens fa reflexionar sobre la qüestió de gènere i la riquesa del diferent.

Vagina dentata (latinismo la traducció de la qual és «vagina dentada») és el nom amb al com es descriu el conjunt de llegendes, presents en diverses cultures, que parlen de les dones amb vagines amb dents,cridada Tata; la implicació seria que una relació sexual culminaria en la emasculación o castració de l’home. Aquestes llegendes es comptaven amb l’objecte de prevenir sobre els riscos de mantenir relacions sexuals amb dones desconegudes.

Alissia se de¬nomina com a «autora i perpetradora de mons paral·lels i desquiciados» mitjançant la paraula i/o la imatge en diferents suports: fanzines, cartelleria, editorial o tèxtil. A mitjan any 2015 va publicar el seu primer llibre il·lustrat «Brujuleando» amb Olé Edicions. En 2015 va publicar «Nothink» un xicotet quadern de passatemps per a adults. A l’estiu de 2016 va ser seleccionada per Isidro Ferrer per a participar en la X trobada internacional d’Il·lustració i Disseny. Al desembre 2016 va publicar «La síndrome de Blanche» novel·la negra curta i il·lustrada. Col·labora amb diferents revistes tradicionals i digitals com Principia o Tipografia La Moderna com a il·lustradora i escriptora. En 2016 va fer el disseny escenográfi¬co del Recital Líric Poètic «La Lluna de García Lorca» que, de moment, ha sigut representat en el Teatre Principal d’Alcoi i en el Paranimf de la Universitat d’Alacant i que contínua la seua gira per tota Espanya. Al febrer 2017 va ser seleccionada per a participar en la V Exposició Col·lectiva Biennal Art Nostre d’Arts Plàstiques. A l’abril 2017 va participar en l’exposició del museu ABC amb una biografia sobre Freud. Acaba d’acabar el seu últim treball que a més és el projecte de ¬n de títol que consisteix en una novel·la il·lustrada «Vagina Desdentata» i un bestiarium femení «Bestiarium Femineum».

Calendari

Del 7 de novembre de 2018 al 18 de gener de 2019

Inauguració: dimecres 7 de novembre a les 20:00 h.

Sala Juana Francés de la Seu Universitària ciutat d’Alacant