El Centre d’Interpretació del Parc Natural El Fondo Elx-Crevillent acull fins al 30 de desembre l’exposició fotogràfica ‘Ales en els aiguamolls del sud’, obra de Lola López. La responsable de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Elx, Esther Díez; el president de la Junta Rectora de l’espai natural, Vicent Sansano; el regidor crevillentí, José Manuel Penalva; i l’edil de Medi Ambient de la localitat veïna, Estefanía Salinas, amén de la pròpia artista, han assistit a la inauguració de la mostra, que exhibeix a través d’una selecció de vint instantànies l’avifauna dels espais naturals del sud de la província.

Díez, que ha destacat la singularitat de l’enclavament, ha manifestat que l’exposició té, a més del vessant artístic, “l’objectiu de posar en valor i donar a conéixer la biodiversitat”. Sansano, per part seua, ha lloat la trajectòria de López, de qui ha dit “domina totes les tècniques fotogràfiques relacionades amb la naturalesa”.

La fotògrafa radicada a Múrcia, després d’agrair “l’oportunitat” i expressar la “gran satisfacció d’exposar en un espai de primer ordre”, ha explicat que el seu primer contacte amb el Parc va ser en 2013, i que assíduament ha visitat l’àrea amb la seua càmera per a retratar la fauna. López espera que les seues imatges “servisquen per a poder conservar aquestes espècies, algunes d’elles en perill d’extinció, com el Cerceta pardilla o la Malvesia cabeziblanca”.

“El treball de Lola López”, ha continuat Díez, “permet que puguem conéixer les varietats que habiten El Fondo, els prenguem major estima i siguem conscients de la transcendència que posseeix per a l’ecosistema el que ací ocorre, dins d’aquest paratge únic que tenim la sort de compartir els municipis d’Elx i Crevillent”.

A més, de donar l’enhorabona a l’autora, Esther Díez ha conclòs convidant a tota la ciutadania a conéixer l’exposició i el Parc Natural: “El Centre d’Interpretació és un bon punt de partida per a iniciar qualsevol visita al Fondo”. I és que, és considerat per la Convenció de Ramsar “Aiguamoll d’Importància Internacional” des de 1989.