Inaugurada de manera formal la Programació de la Dona 2020 l’Alfàs, després de la presentació de l’exposició ‘Memorables, Insignes i Intrèpides’ 1870-1931 en el Espai Cultural Els Escoles Velles, per l’alcalde de l’Alfàs del Pi, Vicente Arques, Elena Simón, en representació de la Universitat d’Alacant, i Rocío Guijarro, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi.

Es tracta de l’obertura oficial de la programació de la Dona, emmarcada en el Pla de Treball ‘L’Alfàs + Igualitària’, l’objectiu de la qual és aplicar la perspectiva de gènere, amb un enfocament transversal, ha incidit Rocío Guijarro regidora d’Igualtat, d’ací el suport concret en aquesta exposició de la Universitat d’Alacant, a més de la col·laboració per al seu desenvolupament fins al 17 de març, de les regidories de Joventut, Cultura, Patrimoni, Medi Ambient, Educació i Residents d’Altres Nacionalitats, a més de les associacions Petjades Esborrades de Dona i Mestresses de casa, Consumidors i Usuaris, AACU, la Universitat d’Alacant i els tres centres educatius de primària del municipi.

L’exposició ‘Memorables, Insignes i Intrèpides’ tracta de la història d’un conjunt de dones, que van lluitar per tindre llibertat, drets i justícia, recopilades per l’Associació Museu de Fets i Drets de les Dones (AMHDM). Imatges i successos amb la finalitat que no passen a l’oblit, i que ara la regidoria d’Igualtat porta fins a l’Alfàs amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant. i es pot visitar fins al 27 de març.

L’exposició té una temàtica marcada per les coordenades d’espaitemps, per a mostrar fets i protagonistes poc conegudes que van exigir els drets en tot el planeta, entorn de l’educació, el sufragi i l’equiparació laboral. Està centrada en el període comprés entre 1870-1931, època en la qual es van començar a aconseguir les primeres conquestes socials i de drets. Com destaquen des de l’associació, “tot el que van aconseguir ja ho hem heretat i el que no, ho hem de continuar treballant i exigint”.

90 persones s’apunten al Scape Room ‘La Dona en el Temps’

Hores abans de la inauguració de l’exposició ‘Memorables, Insignes i Intrèpides’, començava el joc de fuita, ‘La Dona en el Temps’ organitzat per les regidories d’Igualtat i Joventut de l’Alfàs, amb un gran acolliment, ja que s’apuntaven 90 persones i s’organitzaven 15 grups diferents per a poder viatjar a través del temps, i viure una emocionant aventura, on les dones i el seu paper en la història han sigut les protagonistes. El grup d’aventurers viatjava des del present, per a retrocedir un segle arrere, amb la missió de trobar a un grup d’expedicionaris perduts, i amb ells, recuperar informació rellevant.