El Clot de Galvany torna, per segona vegada, al centre de la ciutat gràcies a l’exposició de fotografia Photoclot, que la seua temàtica versa sobre aquest aiguamoll, paratge natural municipal, situat en la partida de Balsares. L’edil de Turisme, Mireia Mollà, el regidor de Medi Ambient, Antonio García, i el gerent d’Aigües d’Elx, Javier Prieto, han inaugurat aquest matí la mostra en el claustre del Convent de les Clarisses, que estarà oberta fins al 23 de juny.

L’exposició és conseqüència del concurs de fotografia que es va desenvolupar des del 30 d’octubre fins al 18 de desembre de 2018, dedicat a immortalitzar la bellesa d’aquest paratge. L’objectiu del concurs va ser afavorir la participació de la ciutadania, facilitant el format de presentació de les imatges que ha sigut online, sent enguany la temàtica triada “L’aigua a El Clot”, i limitant el nombre de fotos a tres imatges per participant. En aquesta segona edició del concurs, han concorregut 129 persones amb un total 277 imatges. 

L’edil i el gerent d’Aigües d’Elx han entregat els guardons a: Martín Morales Terol (primer premi, de 500 euros); Francisco Manuel Haro Jiménez (segon premi, de 250 euros); Óscar Vegas Lafuente (tercer premi, de 100 euros). La temàtica proposta ha permés presentar imatges molt variades i que posen de manifest les diferents formes i ocasions en les quals l’aigua està present a El Clot, com es pot apreciar en el recorregut de la mostra.

Esperem que durant molts anys més fem aquesta exposició, perquè agrada”, ha manifestat García, amén de lloar el nivell de les imatges i assenyalar que, una activitat aquesta índole, “acosta El Clot a la ciutat”.