A mig dia del dissabte, 1 d’abril, ha quedat inaugurada la vint-i-cinquena Fira del Llibre de Torrevella en el Passeig Vista Alegre, amb l’assistència de l’alcalde de la ciutat, Eduardo Dolón, el regidor de Cultura, Antonio Quesada, i un convidat especial, l’escriptor Santiago Posteguillo, guanyador del Premi Planeta 2018 per la seua novel·la “Jo, Julia”.
Després de visitar les casetes participants, l’alcalde ha donat per inaugura la fira i ha felicitat el regidor de Cultura i a tot el seu equip per haver consolidat una fira que ja s’ha convertit en una cita ineludible en la primera de la programació cultural de l’Institut Municipal de Cultura “Joaquín Chaparieta”.
Davant una repleta carpa municipal repleta de públic, Santiago Posteguillo ha oferit una excel·lent i didàctica conferència en la qual ha dissertat en la importància de la cultura i, especialment, de la literatura, la qual, per a Posteguillo de “entretindre” i tindre un “rigor històric”, especialment en la temàtica que el tracta en les seues novel·les, la novel·la històrica. Després de la seua intervenció, ha signat exemplars de la seua nova novel·la “Roma soc jo” a més d’un centenar de lectors que s’han acostat a aquesta inauguració de la Fira del Llibre de Torrevella. L’alcalde li ha fet lliurament d’un típic vaixell de sal quallat en la nostra llacuna salinera, així com el Diccionari Torrevejense, últim llibre editat per l’Institut Municipal de Cultura.
La Fira es mantindrà oberta al públic des de hui dissabte 1 al diumenge 9 d’abril, en horari de dilluns a dimecres de 10.30 a 14.00 hores i de 17.30 a 22.00 hores, i de dijous a diumenge de 10.30 a 14.30 hores i de 17.30 a 23.00 hores.
Un total de 8 casetes de llibreries (Llibreria Buendía, Associació d’Escriptors Ales de Paper, Les mil i una llibres, Papereria Torrevella, Llibreria Trini, Llibreria Santos Ochoa, Llibreria Baigorri i Llibreria Rivendel) s’han instal·lat en el Passeig Vista Alegre, a més d’una carpa al costat del monument al Coralista, en la qual es duran a terme les activitats programades en aquesta Fira del Llibre. Totes aquelles persones que realitzen compres en la fira entraran en el sorteig d’un lot de llibres. Al llarg de la Fira del Llibre signaran les seues obres fins a un total de 22 autors.