La presidenta de l’Asociació Artistas Alicantinos, Loles Guardiola, va inaugurar el passat dia 4 de maig l’exposició Aquarel·la i Escultura en la seu de l’associació al carrer c/ Arquitecte Morell, núm. 11 sota esq. d’Alacant.

En aquesta ocasió s’inaugurava per primera vegada una exposició monogràfica d’aquarel·la. L’etimologia d’aquarel·la no porta acquarella, un vocable de llengua italiana. Els historiadors creuen que l’aquarel·la va sorgir abans de Crist a la Xina, quan va començar a desenvolupar-se el paper. Els àrabs durant el segle XIII, van portar la producció de paper d’Àsia a Europa, i així, aquarel·la es va instal·lar en el vell continent.

D’aquesta manera la tècnica de l’aquarel·la va succeir al fresc. Les pintures de l’aquarel·la es realitzen amb diferents pigments, que s’aglutinen, en general, amb goma aràbiga. L’aigua és un component molt important en aquesta tècnica, ja que, d’acord amb la quantitat utilitzada s’obtenen resultats diferents, més o menys transparents. Cal dir que el tipus de paper incideix en el resultat del treball. L’aquarel·la es basa en la llavada que l’artista aplica, amb un drap, una esponja o un pinzell, És possible aportar o liminar aigua aconseguint major o menor transparència.

En aquesta exposició, podem veure una gran varietat d’exemples, cada artista de l’associació utilitza els diferents matisos de colors i usos de l’aigua per a donar-los un estil propi.

També podem observar en aquesta exposició que hi ha una gran varietat de temes que van des d’un realisme fins a l’abstracció.

És una magnífica exposició en la qual podrem veure i gaudir la qualitat dels seus artistes en cadascun dels seus quadres.