La inauguració de l’Exposició del Ninot va ser a càrrec de les Belleses del Foc adulta i infantil -Aleida González Martín-Zarco i Andrea de l’Olmo Moya- i les seues Dames d’Honor asi com el propi Alcalde de la Ciutat, Luis Barcala.

Exposición Ninot 2018. Foto: Juanjo Cervetto

Exposición Ninot 2018. Foto: Juanjo Cervetto

Després del tall protocol·lari de la cinta es va poder va poder visitar les dues sales de la mostra. A l’acte han estat acompanyat els regidors de Festes, José Ramón González i diversos regidors de la corporació municipal, així com pel President del Gremi d’Artistes de Fogueres d’Alacant, Joaquín Rubio.

L’Exposició del Ninot la componen 98 ninots de fogueres adultes -89 de fogueres, un de l’Oficial, original de Pedro Espadero, i vuit de barraques- i 90 d’infantils -89 de comissions i un de l’Oficial, obra de Sergio Gómez. També es poden apreciar imatges del passat any dels Ninots Indultats, dels de votació popular, els de les Fogueres Oficials, i fotografies de les Belleas del Foc i Dames d’Honor 2018.

Exposición Ninot 2018. Foto: Juanjo Cervetto

Exposición Ninot 2018. Foto: Juanjo Cervetto

L’exposició estarà oberta fins al dijous 7 de juny, a les 19.30 hores. A partir d’aqueix moment es farà el recompte públic dels vots per a decidir els Ninots Indultats 2018, per votació popular. Un altre jurat, triat per la Federació de Fogueres, s’encarregarà de seleccionar els indultats per categories.

Els i les assistents podran votar pel Ninot Indultat que vulguen salvar de les flames en la Nit de la Cremà dels Fogueres de Sant Joan 2018. L’accés a l’exposició té un cost d’1 €.

Exposición Ninot 2018. Foto: Juanjo Cervetto

ExposiciExposición Ninot 2018. Foto: Juanjo Cervetto

El Museu de Fogueres exposa, a través de documents, indumentària, fotografies, etc., el naixement i la trajectòria dels Fogueres de Sant Joan, que ha definit una dels senyals d’identitat popular local des de la seua creació en 1928, fins a aconseguir la categoria, en 1983, de Festa d’Interès Turístic Internacional, així com la catalogació com Bé d’Interès Cultural Immaterial en 2013. De forma rellevant destaquen els Ninots Indultats cedits a través dels anys, per la seua corresponents Fogueres, i que han sigut lliurats del foc per votació popular com a mèrit a la seua bellesa artística.