El pessebre municipal de la Glorieta d’Elx, compost per 900 figures distribuïdes en un espai de 15×5 metres, va quedar inaugurat aquest diumenge i estarà obert de forma ininterrompuda fins al pròxim dia 6 de gener.

L’acte inaugural ha comptat amb la presència dels regidors de Festes, José Pérez; d’Hisenda, Ana Arabid; de la pregonera del Nadal, la periodista Ana Fajardo; i del vicepresident de l’Associació de Belenistas, Bernardo Román; a més de les reines de les festes i representants de diferents entitats socials i culturals i membres de la Corporació Municipal.

Unes 25 persones han treballat en l’elaboració d’aquest pessebre des del passat mes de febrer, segons explica Paco Guilabert, membre de l’Associació de Belenistas.

Aquesta espectacular obra recrea barrancs, temples egipcis amb un canal del Nil amb vaixells, Petra o el convent de Santa Catalina de la península del Sinaí, a més d’icones locals il·licitans com la Dama o Cantó. Destaca enguany, segons explica Guilabert, la perspectiva de profunditat de les construccions i la il·luminació led que permet recrear tota la gamma de colors per a simular el dia, el vespre o el capvespre.

El pessebre municipal va ser visitat l’any passat per unes 130.000 persones, xifra que probablement se supere enguany. De fet, gens més finalitzar l’acte inaugural l’afluència de visitants va ser constant.

Després de la inauguració va tenir lloc en el Gran Teatre el pregó de Nadal en el qual la periodista Ana Fajardo va realitzar un emotiu repàs per les tradicions nadalenques, des de l’enllumenat fins a la Vinguda de la Verge i la carrera de Cantó, “que fan més especial el Nadal a Elx”, sense oblidar-se de les persones que viuen en el carrer o les víctimes de la violència masclista.

El regidor de Festes va desitjar unes bones festes a tots els il·licitans i il·licitanes en un acte que va concloure amb un recital de nadales.