En aquesta ocasió el Centro14 ens proposa un lliurament doble de la seua convocatòria Propostes, dos artista joves universitàries il·licitanes que exposen individualment per primera vegada, Inés el Campello Goméz i Nuria Boix Agulló elles ens presenten dues maneres d’expressar-se per mitjà de la fotografia deixant clar les seues intencions i necessitats de crear un societat millor sense estigmes ni prejudicis per la seua condició o estat, deixant arrere estereotips que persisteixen en la nostra societat.

Inés Campello utilitza la sàtira com a estratègia parell evidenciant l’absurd d’aquests llastos socials per mitjà de les seues escenificacions de moments incomodos causats per preguntes impertinents per una cosa tan simple d’entendre com és estar soltera. Al voltant d’això forma una argumentació faceciosa, acolorida i irreal com a respostes fotogràfiques escenificades com si foren dibuixos animats en “Gràcies per la teua aportació”.

smart

D’altra banda trobem AS(FIX)IA(EM), on Nuria Boix s’enfronta a la creació des d’un posicionament més íntim i personal, on el drama i la incomprensió social aguditza trastorns i malalties mentals passant de ser episodis aïllats i transitoris a alguna cosa moltíssim més grave i crònic. En les seues fotografies reflecteix diferents tipus de sentiments i símptomes que provoca l’ansietat. Les seues captures mostres per mitjà del detall un acostament, un zoom que ens demana que ens fixem i parem atenció a alguna cosa que està succeint al nostre voltant i que se li lleva importància, un trastorn tan grave i perillós per les conseqüències que pot implicar i els estigmes socials que comporta.

Malgrat la seua joventut elles tenen molt clar que la societat en les quals estem immersos necessita canvis immediats, i això pot vindre dau gràcies a la comprensió, l’educació i el respecte.