“Si els insectes desaparegueren, el món es col·lapsaria”.  Així de taxatiu és Eduardo Galante, catedràtic de Zoologia de la Universitat d’Alacant i director del Museu de la Biodiversitat, un dels dos ponents que participen dimarts, 26 de març de 2019, en DivulgArte, a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant.
Els insectes en la vida i en l’art és el tema que unirà en la mateixa taula Galant i Eugenio Ampudia, un dels artistes espanyols més reconeguts; artista multidisciplinari, rebia en ARCO18 el Premi AECA al millor

Eduardo Galante, catedrático de Zoología UA

Eduardo Galante, catedrático de Zoología UA

artista espanyol viu representat. Plagues, paneroles o mosques mostraran la seua bellesa i funció tant per al món de l’art com per a la ciència i els ecosistemes. En un temps en què els científics alerten sobre el greu perill que desapareguen, fins a parlar d’apocalipsi, és més urgent que mai advertir del canvi climàtic, resultat de l’activitat humana de transformació d’hàbitats i fer sonar> les alarmes sobre una de les seues conseqüències, que és l’eliminació d’aquesta classe d’animals invertebrats que sumen més d’un milió d’espècies en el planeta i que intervenen en tot el procés dels ecosistemes.

Eugenio Ampudia, artista multidisciplinar

Eugenio Ampudia, artista multidisciplinar

L’activitat comença a les 20.00 hores a la Sala Rafael Altamira.
Al llarg d’aquesta quarta edició han passat pel cicle DivulgArte Alfonso Ramos Esplá, catedràtic i director del CIMAR-UA (Santa Pola), al costat de María Dolores Mulá, artista visual, i el pintor Joan Castejón al costat del metge forense i professor associat UA Fernando Rodes Lloret.
Al maig, Pedro Alfaro, catedràtic de Geodinàmica Interna de la UA i Antonio Fernández Alvira, artista plàstic, completaran l’edició de 2019 entorn del tema terratrèmols.
Dotze artistes i dotze científics han passat en aquests tres anys anteriors pel Cicle DivulgArte. María Blasco i Luisa PastorSusana Guerrero i Alicia FerrándezAurelio Ayela i Santos RojoOlga Diego i Jorge Olcina, Lidó Rico i Javier Narcís, Lorena Segura i KaufmanPilar Sala i José Fajardo són alguns dels binomis entre l’Art i la Ciència.
El cicle està coordinat per Marina Limiñana Gregori i organitzat per la Seu Universitària Ciutat d’Alacant.