Els relats curts “La cervesa és meua, l´aigua és per a ell”, d’Irene Berenguer Morant, de 16 anys, i “El monstruo en el armario”, de Sara Martínez Martínez, de 26 anys, s’alcen com els guanyadors del primer Concurs de relats curts contra la violència de gènere organitzat per la regidoria d’Igualtat amb motiu del 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les dones.

Un total de 60 relats, 43 en la categoria júnior i 17 en la categoria juvenil, s’han presentat a aquesta primera edició del concurs que, en paraules de la regidora, Ana Tortosa, “ha tingut un gran acolliment i, de fet, és una cosa que han destacat les persones components del jurat, a més de la creativitat i implicació de les persones participants en ell animant que se sumen més persones en pròximes edicions”. L’edil també ha recordat que “des de l’àrea d’Igualtat estem percebent un augment d’unes certes actituds i comportaments masclistes entre la població jove, la qual cosa fa necessari un major treball de sensibilització i conscienciació”.

En la categoria júnior, el primer premi ha sigut per a Irene Berenguer Morant, de 16 anys, amb el seu relat “La cervesa és meua, l´aigua és per a ell”, premi dotat amb una tauleta. El segon premi ha recaigut en el relat “Amb la bena en els ulls”, de Sara Amoros Croci, de 13 anys, que rebrà un llibre electrònic Ebook.

En la categoria juvenil, la guanyadora ha sigut Sara Martínez Martínez, de 26 anys, amb el seu relat “El monstre en l’armari”, que també rebrà una tauleta com a premi. Jesús Guerra Hurtado, de 28 anys, amb el seu relat sense títol, s’ha alçat amb el segon premi dotat d’un llibre electrònic Ebook.

La participació ha sigut majoritàriament femenina, amb un 77% dels relats presentats.

La data de l’acte de lliurament de premis encara està per confirmar.