El pròxim 7 de novembre, la Regidoria de Cultura i Las Cigarreras ens porten a Israel Galvan amb el seu espectacle Solo.

Sense més companyia que sí mateix, Israel Galván explora en ‘Solo’ les possibilitats de la seua dansa al nu. Amb entrades a 12€ anticipada, 15€ en taquilla i un aforament reduït, el ballador dansarà en la Caixa Blanca, dins de l’exposició «Ensayo antes de la actuación», un projecte d’investigació curatorial que busca generar un territori en procés de creixement.

Famós per la seua audàcia coreogràfica, després d’una inicial indagació ballant en solitari i sense música a partir del flamenc més clàssic, el ballador porta el concepte a l’extrem donant com a resultat una experiència avantguardista. Galván segueix els passos del seu admirat Vicente Escudero, qui ja va ballar sense música fa quasi 100 anys.

L’artista s’exposa sense artificis i mostra el que és. L’escenari no està amplificat amb micròfons. No hi ha acompanyament musical en “Solo”, en el seu lloc, Galván, crea una banda sonora escoltant en profunditat el seu propi cos, usant ritmes fets amb els peus, amb dits chasqueantes i fins i tot en alguns moments fugaços, amb la seua veu. Una bona oportunitat de contemplar el ric que és el seu repertori i assimilar el llenguatge únic creat per l’artista i que ha obert un nou món de possibilitats en la dansa flamenca del segle XXI.