Enguany el Principal proposa als assistents un emotiu viatge a la joventut d’Estruch. Ens trobem en una nit d’estiu, al costat del riu, en un xicotet poble prop de Londres, les cartes de Pepe als seus pares ens posen en el punt de partida d’aquesta història, la música farà la resta.

Dilluns que ve 21 d’octubre el Teatre Principal obrirà les seues portes per a fer lliurament dels “Premis José Estruch” de la Temporada 2018/2019 en una Gala que presentarà l’actriu i membre del jurat Elena Candela, i que comptarà amb l’actuació musical de la formació alacantina Orjazzmic.

L’actriu Elena Candela, (Guardamar del Segura 1980), ha estat vinculada al teatre des de l’etapa escolar fins a l’actualitat. Integrant de la companyia Saineters, ha col·laborat amb altres grups com Taules i La tribu de l’eriçó. Com a intèrpret, ha treballat sota la direcció de Tomàs Mestre, Andrés Vinaches, Juan Luis Mira, Marieta Sánchez i Joan Miquel Reig. La seua trajectòria com a actriu també inclou la participació en curtmetratges i pel·lícules signats per Ángel Puado, Maxi Velloso, Rodolfo Coloma i Carlos Canet. Va dirigir l’aula de teatre de la Universitat d’Alacant durant els anys 2015 i 2016 i va ser monitora del taller de teatre municipal infantil i adult de Guardamar del Segura. Ha rebut formació actoral de Cristian Atanasius, Imanol Uribe, Ana Salas, Myriam Villalobos, Ramón Fontseré i John Strasberg, entre altres. Ha sigut guardonada en dues ocasions amb el premi a millor actriu en el Certamen Vila de Mislata.

Orjazzmic aposta per la fusió, partint del Jazz, el Funk i el Neo Soul com a bases imperibles, i investigant al voltant d’elles. Clau Gandia i Daniel Catalá lideren aquesta formació.

Durant els últims dos anys han estat fent-se notar en el panorama musical de la seua ciutat, han trepitjat els escenaris i Teatres més significatius d’aquesta, a poc a poc estan portant la seua música a altres parts. Han actuat en l’emblemàtic Taubertal Festival (Alemanya) compartint cartell amb artistes com: Limp Bizkit, Sum 41 , K.I.Z etc. Han sigut teloners d’artistes de la talla de Roy Ellis «Mr. Symarip» (Jamaica) , OPMOC (Bèlgica) i Patáx entre altres.

Guanyadors Nacionals del Concurs Internacional de Bandes Emergenza Festival 2016. També tenen Packin up Millor disc del 2015 per Music Live votació popular.

La Gala a més compta amb la col·laboració del Cor del Teatre Principal d’Alacant i Lindy Hop Alacant.

Els Premis.

Set guardons que premien l’autoria, les interpretacions principals i de repartiment, la direcció, la contribució a les Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana, i el millor espectacle. A més del Premi al millor espectador, que s’atorga per segon any, i que s’ha convertit en un dels més rellevants, per posar en valor la fidelitat del públic del Principal.

Les estatuetes que rebran els premiats, són peces dissenyades per l’escultora alacantina Susana Guerrero, qui per segon any consecutiu ha realitzat la seua visió de la Llàntia Lucentina.

Susana Guerrero [1972, Elx, Espanya] és Doctora per la Universitat Miguel Hernández d’Elx, Llicenciada per la Universitat Politècnica de València en Belles arts en les especialitats d’Escultura i Gravat. Gràcies a beques de residència i producció en art, va ampliar els seus estudis a Grècia (1997), Mèxic (1998, 2000 i 2002) i Alemanya (2005). En l’actualitat és professora de la Facultat de Belles arts d’Altea, Universitat Miguel Hernández.

La seua obra s’ha exposat en diversos museus i galeries entre els quals destaquen el Museu de Antioquia (Medellín, Colòmbia), Tanzfakture (Colònia, Alemanya), Galeria Thomas Jaeckel, (Nova York, els Estats Units), Taller Experimental de Gràfica de l’Havana (Cuba), MACA, Museu d’Art Contemporani d’Alacant (Alacant, Espanya), Fàbrica de l’Art Cubà (l’Havana, Cuba), Galeria Odalys (Madrid, Espanya), Palazzo Regi Càller (Sardenya, Itàlia), Centre Museu Art Modern de Santo Domingo, (República Dominicana), Museu Art Contemporani de Guatemala, Centre Cultural d’Espanya (Miami, els EUA), Institut Cervantes de Tànger (el Marroc), Haus der Kunst (Munic, Alemanya). Kunstlerhaus (Munic, Alemanya), Galeria Charpa (València, Espanya), Galeria Depòsit 14 (Madrid, Espanya). Galeria Punt i Línia (Oaxaca, Mèxic), Centre Exposicions de B.B.A.A. (Atenes, Grècia), Kazni Nowej (Cracòvia, Polònia), IVAM, Institut Valencià d’Art Modern (València, Espanya), MACUF (la Corunya, Espanya), International Center of l’Índia (Nova Delhi, l’Índia) o Galeria Zwingli (Berlín, Alemanya).

El Jurat.

El jurat d’aquesta edició està compost per 12 membres: José Ferrándiz Lozano, director de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert (2015-19) ; Mila García, actriu; Marc Llorente, crític teatral del diari Informació; Marisol Limiñana, productora teatral; Juan Antonio Ríos Carratalá, catedràtic de Literatura Espanyola de la Universitat d’Alacant; Antonio Díez Mediavilla, catedràtic d’EU de Didàctica de la Literatura de la Universitat d’Alacant; Elena Candela, actriu; Marina Torrecilla, professional de Comunicació en Arts Escèniques; Manuel Palomar, tècnic de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant; Diego Juan, actor; Juana María Balsalobre directora d’Art i Comunicació Visual del IAC Juan Gil-Albert (2015-19); Cristina Llorens, subdirectora de Documentació IAC Juan Gil-Albert (2015-19); Raquel Molina, professional de la Comunicació en Arts Escèniques.

El Palmarés.

El Teatre Principal té l’honor de fer lliurament dels seus Llàntias a la Trócola Circ (Premi Contribució a les Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana), Juan Román Sirvent (Premi al Millor Espectador de la Temporada), Elena Rivera (Premi a la Millor Interpretació de Repartiment per la volta de Nora), Kiti Mánver (Premi a la millor interpretació principal per Junts) Ramón Fontserè (Premi a la millor autoria per Senyor Rossinyol), Andrés Lima (Premi a la Millor Adreça per la volta de Nora). Finalment la Llàntia al Millor espectacle de la temporada és per a The Opera Bojos produïda per Yllana, Klemark Espectacles Teatrals i Rami Eldar.

Entregaran els premis representants de l’Ajuntament d’Alacant, Generalitat Valenciana, Fundació Banc Sabadell, Diputació Provincial d’Alacant i Teatre Principal d’Alacant.

L’entrada és lliure limitada a l’aforament de la sala. Les entrades poden retirar-se en la Taquilla del Teatre de 12h a 14h i de 17h a 21h.