El divendres 26 de maig va tindre lloc en la Seu de laUniversitat d’Alacant l’últim Poetry Eslam oficial del 2023 en espera de la final que serà al juliol; en breu sabrem la data iel lloc, hi ha trenta dues seus en la geografia espanyola, a l’octubrees farà el Nacional a Granada i després el mundial alBrasil, en el qual té ja plaça el nostre poeta Pabloswki.
Alacantí de Petrer guanyador europeu a Roma amb un poema sobre la guerra civil de caràcter social.
Són tornejos gratuïts de poesia oral o escènica, perquè els versos no queden en el paper
es fa espectacle per a gaudir-los. Les bases són tres, la principal que els poemes siguen propis, tres minuts cada participant per a interpretar i sense attrezzo i el públic mitjançant votació decideix qui és el guanyador d’aquest esdeveniment especial,
sorprenent i viu: “alguna cosa que succeeix per damunt del llenguatge, les paraules ahuecan les seues ales i volen”.
Cada vegada el nivell dels slamers se supera, en aquesta ocasió van ser set: James Rodas, Nando Rierol, Chris Thot, Francisca Ossa,
Miguel García substituït puntualment per Arancha Vercet, Juan Góngora i Juan José Cervetto. El merescut guanyador va ser Nando Rierol. La presentadora va ser Àgora Reix ànima máter de tot això, que impulsa diferents activitats com són tallers iexhibicions en diversos llocs d’interés cultural com la Biblioteca dels llibres feliços o Festival Alacant Desperta entre altres.
En aquesta ocasió al començament de l’acte es va sentir la seua veu en off amb la també Rima lV de Gustavo Adolfo Bécquer Sempre hi haurà poesia! que va ser una introducció molt cuidada per a despertar la sensibilitat poètica dels assistents. El poeta convidat va ser Xavier Juaneda aplaudit per tots. He d’esmentar les breus intervencions de Julliete, una xiqueta que amb els seus primers poemes va donar la nota de frescor , la poesia sent una expressió artística molt antiga és present hui dia.