El Festival de Curts de La Nucia – CortoEspaña que se celebrarà el dimecres i dijous, 16 i 17 de novembre a les 20.30 hores,
lIega a la seua novena edició. És un festival que uneix la passió pel bon cinema i el millor del curtmetratge espanyol. Es projecten curts especials gran qualitat i curtmetratges guardonats en els Premis Fugaz. Aquest festival se celebra, un any més, gràcies a la col·laboració especial entre la Regidoria de Cultura, Auditori de la Mediterrània i CortoEspaña.
L’IX Festival de Curts de La Nucia oferirà diverses sessions amb diferents curts, sempre amb entrada gratuïta, en el Auditori de la Mediterrània. Els curts que s’han projectat en la huit edicions anteriors han oferit una àmplia visió d’un món creatiu, el del curtmetratge, molt inquiet, en el qual participen grans actrius i actors, cares conegudes en moltes ocasions, i grans creadors, molt imaginatius, amb bons equips humans, capaços de contar en pocs minuts grans històries.
El públic un any més podrà votar i valorar els curts. El curtmetratge que obtinga la millor puntuació dels espectadors i les espectadores de l’IX Festival de Curts de La Nucia rebrà el Premi del Público.
El Premi del Público del VIII Festival de Curts de La Nucia va ser per al curt titulat “Orquesta Los Bengalas” dirigit per l’alacantí David Valero amb nombrosos intèrprets entre els quals destacava l’actor Alejandro Tous, conegut pels seus personatges en sèries televisives. En 2020 es va premiar en la setena edició el curt «Beautiful Boy» escrit i dirigit per Fran X. Rodríguez, amb la participació en el guió de Marcos Nine, amb producció gallega. Aquest premi s’atorga mitjançant les votacions dels espectadors de manera presencial, només en 2020 es va fer de manera digital i en línia.leganline.llega a la seua novena edició. És un festival que uneix la passió pel bon cinema i el millor del curtmetratge espanyol. Es projecten curts especials gran qualitat i curtmetratges guardonats en els Premis Fuga. Aquest festival se celebra, un any més, gràcies a la col·laboració especial entre la Regidoria de Cultura, Auditori de la Mediterrània i CortoEspaña.
L’IX Festival de Curts de La Nucia oferirà diverses sessions amb diferents curts, sempre amb entrada gratuïta, en el Auditori de La Nucia. Els curts que s’han projectat en la huit edicions anteriors han oferit una àmplia visió d’un món creatiu, el del curtmetratge, molt inquiet, en el qual participen grans actrius i actors, cares conegudes en moltes ocasions, i grans creadors, molt imaginatius, amb bons equips humans, capaços de contar en pocs minuts grans històries.
El públic un any més podrà votar i valorar els curts. El curtmetratge que obtinga la millor puntuació dels espectadors i les espectadores de l’IX Festival de Curts de La Nucia rebrà el Premi del Público.
El Premi del Público del VIII Festival de Curts de La Nucia va ser per al curt titulat “Orquesta Los Bengalas” dirigit per l’alacantí David Valero amb nombrosos intèrprets entre els quals destacava l’actor Alejandro Tous, conegut pels seus personatges en sèries televisives. En 2020 es va premiar en la setena edició el curt «Beautiful Boy» escrit i dirigit per Fran X. Rodríguez, amb la participació en el guió de Marcos Nine, amb producció gallega. Aquest premi s’atorga mitjançant les votacions dels espectadors de manera presencial, només en 2020 es va fer de manera digital i en línia.
L’IX Festival de Curts de La Nucia CortoEspaña 2022 oferirà, a més de les sessions nocturnes, altres sessions per a estudiants en horari matinal com en totes les edicions anteriors.
L’entrada per a totes les sessions del festival és gratuïta. Amb invitacions disponibles en les taquilles del Auditori, en la Plaça de l´Almàssera de La Nucia.