El col·lectiu d’artistes compost per J. Warx i Ós Gat (Juan Guarch i Eva Barbancho) ha resultat guanyador de l’II premi de FINESTRAT ART PÚBLIC en la categoria General amb el seu projecte “Àmfora de Finestrat”.  A partir de mediats d’octubre es començarà a visualitzar aquesta obra, un mural de gran format, en La Cala de Finestrat i en la Plaça que porta aquest mateix nom, Àmfora.
En la categoria estudiant Universitat Miguel Hernández la decisió del jurat va designar guanyador el projecte “Trampolí” presentat per Ramón Cárdenas, descontextualizando tres elements de mobiliari urbà com a metàfora de la incertesa a la qual s’enfronten els propis estudiants davant el seu futur professional.  En aquest cas es tracta de tres elements escultòrics que aniran situats en  edificis municipals vinculats a la cultura a Finestrat com són la biblioteca municipal, el Museu de Finestrat i la pròpia Casa de Cultura, en la Plaça de la Va unir Europea.
En paraules del regidor de Cultura, Héctor Baldó, “seguim avant amb la nostra aposta d’obrir l’escena urbana de Finestrat a l’art contemporània.  Felicitar, en primer lloc, als guanyadors: el col·lectiu d’artistes Juan Warx i Ós Gat amb el seu projecte Àmfora, una pintura mural que podrem veure molt prompte en la nostra Cala, en primera línia de platja i mirant a la mar; i també a Ramón Cárdenas per “Trampolí”, escultures que seran presents en diversos punts emblemàtics del centre històric tradicional i que són representatius de la cultura local com el museu, la biblioteca i la mateixa Casa de Cultura”.
L’edil va informar que aquesta 2a edició de FINESTRAT ART PÚBLIC ha comptat amb més de 30 propostes presentades, “sobretot per part d’estudiants de Belles arts que han aprofitat aquesta oportunitat amb la qual volem fer costat als joves talents creadors”.
Quant als premis estan dotats amb 3.000€ en la categoria general i 2.000€ en la modalitat específica d’alumnat de la Facultat de Belles arts d’Altea. Aquestes quanties contemplen les despeses que comporta la producció, muntatge i cessió de drets de reproducció de l’obra, entre altres. 
La comissió avaluadora va estar composta per representants municipals com el Primer Tinent d’Alcalde, Víctor Darío Llinares, la regidora  d’Educació, Mª Dolores Viudes, l’edil de Cultura, Héctor Baldó, i el cap del departament; el Vicedegà de projecció de la Facultat de Belles arts de la Universitat Miguel Hernández David Vila i Rosa Castells, Directora del Museu d’Art Contemporani d’Alacant, comptant en tot moment amb la coordinació de Miguel Alejos.
Com a part del certamen, la realització de les obres inclou la celebració de tallers participatius oberts a la població “amb l’objectiu de fomentar la integració i la introducció de tots els públics en aquestes pràctiques.  I ja tenim data per al taller “Àmfora de Finestrat”: serà el dissabte 15 d’octubre en la Cala de Finestrat (Plaça de l’Àmfora)”, va concloure l’edil.  Per a més informació i inscripcions poden escriure al correu electrònic: finestratartepublico@gmail. com

ARTISTES:
-J.Warx i Ós gat. (Juan Guarch i Eva Barbancho)
Artistes guanyadors premi Finestrat Art Públic amb el projecte «Àmfora de Finestrat».
Ós gat (València, 1998) és graduada en Belles arts per la Universitat Politècnica de València. Compagina la il·lustració digital amb les intervencions artístiques en la via pública a través del muralisme i el pasture up.
J.Warx (València, 1994) comença en 2013 a fer grafiti i street art. És en 2020 quan se centra en l’art urbà realitzant murals amb to irònic que es popularitzen i arriben a convertir-se en portada de mitjans nacionals com El País, El Mundo o Públic entre altres.
En les obres que realitzen conjuntament pretenen generar una interacció amb el públic a través del llenguatge visual i jocs de paraules.

Ramón de Cárdenas Olivares
Artista guanyador del premi estudiant Universitat Miguel Hernández amb el projecte «Trampolí».
Ramón de Cárdenas (Dénia, 1983) com a dissenyador industrial ha realitzat diferents exposicions tant a nivell nacional com en la secció Nude (plataforma de joves dissenyadors i editores) de Fira Hàbitat València, Escorxador de Madrid, Pelat Galeria a Madrid o internacionals com a Londres o Milà. Exemples del seu treball com a dissenyador són La cadira Artistic, finalista dels premis ADCV (Associació de dissenyadors de la Comunitat Valenciana) i el Tamboret Bumerang que va formar part de l’Exposició Col·lectiva Disseny Valencià 2009-2019 en l’IVAM de València. En 2017 li atorguen premi al Millor dissenyador independent de l’any en Escorxador de Madrid.
Com a artista, actualment cursa 4t curs de Belles arts. En 2009, amb el treball pictòric  Aterrant en Watergate, participa en el concurs internacional de Bancaixa i posterior exposició en l’IVAM de València. En 2021 realitza el banc Bes, intervenció artística urbana en la plaça Tenor Cortís a Dénia, fabricada en acer i fusta de iroko. Actualment la seua escultura Projeccions fabricada en acer ha sigut seleccionada i exposada en el passeig Marítim de la Marina Dénia (espai públic) i opta al premi de guanyador del concurs Escultures Enfront de la mar 2022.