El fotògraf Javier Arcenillas s’ha alçat amb la victòria del Concurs de Fotografia de IV Festival de Flamenc que ha organitzat al llarg del mes de novembre la Fundació Mediterráneo a la seua Aula de Cultura d’Alacant.

Un tríptic fotogràfic de José Mercé que va presentar a concurs Javier Arcenilla s’emporta, per tant, el diploma acreditatiu i els 600 euros de premi. Per part seua, el fotògraf José Reyes ha sigut el mereixedor del segon premi, dotat amb 300€.

Al costat dels dos premis, el jurat també ha atorgat fins a 20 esments a les millors instantànies. Entre els noms reconeguts destaquen Pablo Padira, Antonio Martínez López, Manuel Guijarro, Jose Antonio Ramírez, Manu Fernández, Pablo Mascagani, Jorge Pastor, Molnar Beatrix, Rafael Galán, Pablo Montero, Javier Enrique Fernández, José Reyes Belzunce, Moisés Barroso, Juan Leal, Pablo Montero, Lucila Sol Spinelli, Javier Arcenillas i Pablo Padira.

Javier Arcenillas (Bilbao, 1973) és un fotorreportero espanyol l’obra del qual és majorment documental, en blanc i negre i amb objectius descentrables o amb cambres tècniques. Va treballar en l’agència COVER des de 2003 com a responsable de formació, coordinant la seua Photoescuela per a reporters.

Arcenillas ha publicat en publicacions com TIME, Der Spiegel, National Geographic, Le Monde 2 i Miami Herald Magazine. A més, ha aconseguit més de 100 premis internacionals de fotografia i nombroses beques. Entre ells, el tercer premi del prestigiós World Press Photo 2018 en la categoria de Projectes a llarg termini amb el seu treball LatidoAmerica.

Organitzat per Fundació Mediterrani, l’IV Festival Flamenc Mediterrani s’ha desenvolupat a l’Aula de Cultura d’Alacant al llarg del mes de novembre de 2020.

Por soleá  de José Reyes Belzelunce. SEGUNDO PREMIO
Por soleá de José Reyes Belzelunce. SEGUNDO PREMIO