Javier Moro i Javier Reverte són els protagonistes del pròxim sopar “El Sabor de las Palabras”, la cita literària que tindrà lloc divendres que ve 6 de març en el restaurant Dàrsena d’Alacant, trobada que aquesta temporada uneix a dos autors cada vetlada sota el títol de “De par en par” i que en aquesta ocasió tindrà com a tema central els viatges en la literatura.

El periodista i escriptor Javier Moro va començar des de molt jove a viatjar per tot el món, fet que ha marcat la seua producció literària. Va estudiar Història i Antropologia, i tres anys a l’Amazònia li van portar a la seua primera novel·la, Sendereos de libertad (1992). El pie de Jaipur (1995) és la seua primera obra ambientada a Àsia i li segueixen Las montañas de Buda (1998), Era medianoche en Bhopal (2001), Pasión India (2005) o El sari rojo (2008). Amb El imperio eres tú, novel·la que tracta sobre la vida de l’emperador Pere I del Brasil, gana el Premi Planeta 2011. En 2015 publica A flor de piel, on se submergeix en la Real Expedició Filantròpica de la Vacuna, coneguda com la “Expedició Balmis” i considerada com la primera expedició sanitària de la història, amb el metge alacantí Francisco Javier Balmis com a eix de la història, les seues investigacions sobre la vacuna de la pigota, Isabel Zeldal i el viatge amb uns xiquets orfes fins a aconseguir el Nou Món. La novel·la El meu pecat, amb l’actriu espanyola Conchita Montenegro com a protagonista, que en 1930 va desembarcar a Hollywood amb tot just 19 anys, és guardonada amb el Premi Primavera 2018.

Javier Moro també ha sigut productor i guionista de les pel·lícules Valentina i 1919: Crònica de l’alba, totes dues basades en obres de Ramón J. Sender.

L’obra del periodista Javier Reverte es mou entre els llibres de viatges, la novel·la, l’assaig i la poesia. Va estudiar filosofia i periodisme, i ha sigut corresponsal a Londres, París, Lisboa i enviat especial en nombrosos països de tot el món. Viatger incansable, són nombrosos els seus llibres basats en viatges com la Trilogia de Centreamèrica (Los dioses bajo la lluvia, El aroma del Copal y El hombre de la guerra), la Trilogía de África (El sueño de África, Vagabundo en África y Los caminos perdidos de África), El corazón de Ulises (1999), ambientat a Grècia, Turquia i Egipte, El río de la luz: Un viaje por Alaska y Canadá (2009) o Canta Irlanda. Un viaje por la Isla Esmeralda (2014). Entre les seues novel·les destaquen les premiades La nit detinguda (Premi Ciutat de Torrevieja 2001) i Barri Zero (Premi de Novel·la Fernando Lara 2010).

Com és habitual en el cicle, a les 19:00h. en la Seu de la UA (C/ Ramón y Cajal, 4), tindrà lloc una trobada amb els autors. L’entrada és lliure limitada a l’aforament del recinte.

Posteriorment, el sopar “El Sabor de las Palabras” se celebrarà en el Restaurant Dàrsena, en el cor del port de la ciutat. Javier Moro i Javier Reverte debatran sobre viatges en la literatura i xarraran amb els assistents a la vetlada sobre quants temes puguen sorgir. Una nova ocasió per a gaudir de magnífics autors i excel·lent gastronomia.

Reservas en www.darsena.com