Jeanette, amb la seua eterna veu adolescent, està de gira per a celebrar les seues 50 anys d’èxits. El tour, amb només 3 dates tancades a Espanya, arribarà al Gran Teatre d’Elx el diumenge 22 de març, a les 19 hores, en un nou espectacle per a tots els públics. La regidora de Cultura, Marga Antón, ha expressat la seua satisfacció de comptar a Elx amb la presència d’aquesta gran artista, i ha recordat que els interessats ja poden adquirir les entrades a través de Instanticket des de 22 euros.

Segons ha explicat l’edil l’espectacle consisteix a recordar cançons d’estil folk a més dels èxits de la cantant.

En plens anys 60, des de Califòrnia, arribava a Barcelona una Jeanette adolescent admiradora de Jane Birkin. D’estil folk americà i psicodèlic, amb només 16 anys forma part del grup Pic-Nic i arriba al número 1 en totes les llistes amb el tema “Callate, xiqueta”, composta per la pròpia interprete mentre aprenia a tocar la guitarra. Una xiqueta precoç de veu innocent que va enamorar als espanyols.

Ja en els anys 70, José Luis Perales li ofereix el seu següent gran èxit “Perquè

et vas”, que va passar a formar part de la banda sonora de la pel·lícula “Cria

Corbs”. El tema la converteix en una estrela de la cançó europea, arribant

a compartir cartell amb Julio Iglesias tres setmanes consecutives en el mític

teatre parisenc Oympia. “Perquè et vas” va aconseguir a Europa els quatre milions

de còpies venudes i la cantant grava a França “Tot és Nou”, el seu quart

LP en solitari amb diverses cançons de André Popp i xicotetes joies escrites

per ella mateixa com la delicada “Precious Little”.

Jeanette es va retirar per a continuar els seus estudis quan la destinació va posar en el seu camí el tema “Sóc rebel”, de Manuel Alejandro, una cançó que al principi va rebutjar i que finalment la va portar al reconeixement al mig món amb versions que ella mateixa va fer en anglés, francés i fins a japonés. Va ser en aqueix moment quan Jeanette va descobrir que aqueixa seria la seua professió i 50 anys després segueix pujada als escenaris.

La trajectòria de Jeanette és el reflex de la seua essència, una veu dolça i misteriosa que ha deixat el seu llegat en l’estil de les vocalistes de grups com a Mecano o L’Orella de Van Gogh. El seu èxit va demostrar el potencial de la música alternativa i la cançó melòdica des d’una òptica pop que actualment aborda el panorama indie.

Les entrades estan disponibles en https://www.instanticket.es/#/detalle/Jeanette@janto_SAB/GTELCHE