L’artista il·licità, Joan Castejón, presenta la seua obra gràfica a la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura de Villena (Kakv) reunida en la col·lecció “Introspectiva”, en la qual realitza un recorregut per tota la seua trajectòria artística. Mitjançant els seus dibuixos, l’autor mostra la seua pròpia memòria històrica a manera d’invitació a mirar al passat del qual prendre lliçons de vida.

L’artista va expressar la seua satisfacció per presentar la seua exposició a Villena on va recordar que sempre ha estat en mostres col·lectives, però mai a títol individual, que ha participat com a jurat de premis, i on manté una bona relació amb molts amics. “Aquesta exposició és motiu d’alegria, perquè acosta l’obra al gran públic de Villena. És una mostra retrospectiva que parteix dels originals cap a una obra seriada, que jo intervinc i que la pose a l’altura d’un original”, va explicar l’artista.

L’alcalde de Villena, Fulgencio Cerdán, va agrair a Castejón l’acceptació de la invitació de la Casa de la Cultura, ja que per a la ciutat hi ha un projecte de resituar Villena com a capital cultural de l’interior de la província d’Alacant. Sobre aquest tema, l’edil de Cultura, Elena Benítez, va destacar la “oportunitat única” de presenciar un recorregut per la seua producció artística que és capaç de “plasmar com ningú la realitat social de l’època amb el seu joc de dibuixos a través del cos humà”.

Artista Internacional

Joan Castejón, nascut a Elx en 1945, apareix en l’escena pictòrica valenciana a mitjan 60 coincidint amb l’anomenat realisme social en art com a resposta a la repressió de les llibertats. Membre del “Grup d’Elx” juntament amb Sixto Marco, Albert Agulló i Toni Coll, és considerat com un dels principals representants del realisme social i de la renovació plàstica valenciana de postguerra. Influenciat per la seua admiració a l’art renaixentista, ha forjat un estil personal i recognoscible, on elements surrealistes, simbòlics i expressionistes comparteixen escena.

L’obra de Castejón ha sigut exposada en algunes de les institucions europees i americanes més importants, com l’Institut Valencià d’Art Modern de València, la Universitat de Sorbona de París, la Casa de Goya a Bordeus i el Museu de la Solidaritat Salvador Allèn de Xile.

La inauguració de l’exposició va tindre lloc dijous passat 29 d’abril i podrà visitar-se fins al 29 de maig a la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura de Villena.