La regidoria de Cultura i Patrimoni Històric ha organitzat per a dissabte que ve dia 7 una jornada de portes obertes que permetrà que qualsevol ciutadà interessat en l’arqueologia i la història puga visitar de forma guiada els jaciments arqueològics del Cabezo Xicotet de l’Estany, d’època fenícia, i el del Moncayo amb una cronologia que abasta des de l’etapa romana fins a la islàmica. Tots dos llocs han sigut objecte de campanyes d’excavació arqueològica durant el passat mes de juny.

“Es tracta d’una oportunitat quasi única de visitar dos llocs de gran singularitat arqueològica que a més comptarà amb l’explicació dels propis investigadors” explica la regidora de Cultura i Patrimoni Pilar Gai.

En aquest sentit subratlla que es podrà visitar en el Moncayo una de les poques rábitas islàmiques descobertes en l’Occident del Mediterrani així com un dels tres jaciments fenicis coneguts (tots se situen a Guardamar) de tota la Comunitat Valenciana, el de l’Estany.

La jornada prevista per al dissabte començarà a les 9.30 hores amb la visita guiada al Cabezo Xicotet de l’Estany i una xarrada a càrrec dels membres de l’equip de recerca del jaciment. Sobre les 11 hores s’arribarà al Moncayo les restes del qual seran explicats per arqueòlegs.

Per a facilitar als ciutadans la seua participació, l’Ajuntament habilitarà un autobús que eixirà de l’estació d’autobusos a les 9.15 hores. Per a poder desplaçar-se amb l’autobús s’haurà de realitzar una reserva prèvia en el telèfon de l’Oficina de Turisme: 965724488. Al mateix temps, el públic que vulga desplaçar-se lliurement pel seu compte, també podrà assistir a les xarrades en l’horari indicat.

Pilar Gai assenyala que l’Ajuntament de Guardamar ve col·laborant amb l’Institut Universitari de Recerca en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH) de la Universitat d’Alacant, amb motiu de les intervencions arqueològiques promogudes en el nostre municipi.