Aquest pròxim dimecres, dia 7 de novembre, continuarà, a les 19:30 hores, en la Casa Natal de Miguel Hernández, situada en l’oriolà carrer de Sant Joan, l’II Cicle de Trobades amb la Poesia, organitzat per la Fundació Cultural Miguel Hernández i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oriola, dins de la programació de la “Tardor Hernandiano”.

El cicle, coordinat igual que el primer per José Luis Zerón Huguet, pretén posar veu poètica a l’emblemàtica casa on va nàixer l’universal Miguel Hernández.

Aquest pròxim dimecres participaran José Cantabella i Milagros Román.

José Cantabella va nàixer a Múrcia en 1963. És autor de tres llibres de relats: “Amores que matan” (2003), “Historias de Chacón” (2005) y “Llegarás a Recuerdo” (2007). També és autor de quatre poemaris: “Afán de Certidumbre” (Azarbe, 2009), “Los sueños cotidianos” (2011), “Poemas de amor” (2014) y “Revolución” (2014), en col·laboració amb l’artista plàstica, Cantabella. Els seus relats i poemes han aparegut en diferents antologies i revistes especialitzades.

Ha sigut durant deu anys director del programa literari “La Torre de Paper” d’Onda Regional de Múrcia, i pel qual va rebre el Premi d’Honor 2011 de la “Revestisca Àgora” per la seua labor a la difusió de la Literatura en la Regió de Múrcia.

A més és codirector de la revista literària “Lunas de papel”, i va coordinar durant sis anys el Premi Lliure Murcià de l’any. Cinc dels seus poemes apareixen en el llibre “Composición de lugar. Antología de poetas murcianos contemporáneos”, publicat per l’editorial La Lletja Burgesia, amb selecció i estudi del professor i poeta Luis Bagué Quiles. En breu publicarà el seu nou poemari, “Quadern d’Eivissa i altres poemes”.

Per la seua banda, Milagros Román Maciá va nàixer a Elx i és escriptora, poetisa i cantautora. Ha cursat la carrera de Dansa en el Conservatori Superior Oscar Esplá d’Alacant (1969) i obtingut el Grau Superior en Pedagogia de la Dansa en el Conservatori Superior d’Alacant (2011). Va ser professora de Dansa. És il·lustradora de llibres i revistes. Va ser coeditora-sotsdirectora de l’Editorial il·licitana Fruits del Temps i coordinadora de la seua pàgina web durant els anys 90-2006, així com cofundadora i vicepresidenta de l’Associació Germanor de Poetes d’Elx en les dècades dels 80 i 90.

També compon música per als seus poemes i des de la dècada dels 80 emprèn la seua trajectòria artístic musical, oferint nombrosos recitals -en qualitat de poeta i cantautora – en Auditoris, Teatres, Universitat Miguel Hernández, Aules de Cultura CAM, o Casa Bardin de l’I. C. Juan Gil-Albert, incloent l’enregistrament de dos CD com a compositora: : “Poemas y Canciones” (2006) “Emociones” (2014)  i un altre de pròxima aparició: “Aroma de Jazmin”.