Els actors José Sacristán amb l’obra “Senyora de Rojo sobre Fons Gris” i Gabino Diego amb “Les Gates maules” actuaran sobre l’escenari de l’Auditori de La Nucia, que torna a acollir el “Millor Teatre Nacional”. La nova programació recodará a bandes llegendàries amb els tributs “The Best of Dire Stratis”, “Symphonic Rhapsody of Queen”, “Hija de la Lluna-Homenatge a Mecano”, “Vivir así es morir de amor- Homenatge a Camilo Sesto”…etc. També hi haurà espai per al ballet clàssic amb “El Trencanous”, per a la música de “El Consorcio” o “Jaime Urrutia” i el VIII Festival de Curts.
L’Auditori de La Nucia ha presentat la nova programació “+ Estrenes + Emocions” per a aquesta temporada 2021-2022. Després de l’aturada per la pandèmia l’auditori nuciero torna amb més força que mai amb un total de 25 actuacions programades, des d’octubre de 2021 fins a maig de 2022. Les entrades d’aquestes actuacions estan a la venda en les taquilles de l’Auditori i a través de la plataforma instanticket.es
La presentació de la nova programació ha comptat amb la presència de Francesc Sempere, director de l’Auditori, Pedro Lloret, regidor de Cultura i Bernabé Cano, alcalde de La Nucia.
Millor Teatre Nacional
El gran actor José Sacristán actuarà en l’Auditori de La Nucia el 20 de novembre, donant vida al protagonista de l’obra de teatre “Senyora de roig sobre fons gris” de Miguel Delibes. Sagristà és un dels millors actors actuals, amb infinitat de premis al llarg de la seua dilatada trajectòria. Abans el 23 d’octubre arribarà a l’auditori nuciero la nova comèdia que triomfa a Espanya, “Les Gates maules” amb Gabino Diego i Carmen Barrantes.
En 2022, 19 de febrer, continuaran les actuacions teatrals amb el grup Taules Teatre, amb el seu flamant Premi Max com un dels millors grups de teatre amateur, que presentarà la seua nova comèdia “Brutícia Anònima”.
També hi haurà espai per al teatre infantil amb el musical familiar “Amic Frankie” (2 de gener), amb direcció de Julio Martí que ha presentat, amb gran èxit, grans musicals infantils en aquest mateix escenari com a “Gat amb Botes” o “Juan sense Por”.
Tributs musicals
En aquesta nova temporada 2021-2022 els tributs a bandes llegendàries del món la música tant nacional com internacional tenen un gran protagonisme. El primer serà “The Best of Dire Straits” by Sultans of Swing (13 de novembre), que farà sonar de nou les mítiques cançons de Mark Knopfler i el seu grup a l’auditori nuciero.
Després arribarà el rock intens amb “Symphonic Rhapsody of Queen” que arrancaran la gira de 2022 a La Nucia -7 i 8 de gener-. Un altre gran tribut serà “Filla de la Lluna – Homenatge a Mecano” que oferirà als espectadors de l´Auditori de la Mediterrània en dues nits, 28 i 29 de gener de 2022, un potent recorregut pels super èxits del grup més famós de la història del pop espanyol: Mecano.
I un altre tribut a un altre gran grup de la història del rock andalús, Triana, serà el 26 de març amb “Medina Azahara – Homenatge a Triana”. Hi ha molta expectació per l’estrena de la producció musical “Vivir así es morir de amor” (9 d’abril) dedicada a una de les grans veus de la cançó espanyola com és Camilo Sesto. Hi haurà més tributs musicals: “Homenatge a una Nit de Sabina” (6 de febrer) amb Pablo Perea, Dani Flaco, Tatiana Suárez.
El Consorci i “El Trencanous” per Nadal
El Nadal tindrà les seues picades d’ullet, i tornarà El Consorci, després del seu gran acolliment al novembre de 2019 en aquest escenari. L’11 de desembre amb un programa especial hi haurà una nova cita amb aquest grup tan volgut a Espanya: “El Consorci per Nadal” amb un repertori molt nadalenc.
El 21 de desembre es representarà el títol més aclamat i representat a tot el món del ballet clàssic: “El Trencanous” i ho farà el Ballet Clàssic del Caucas.
Música Clàssica i Sarsuela
El 4 de desembre actuarà el gran pianista hongarés Istvan Székley amb “Gran Piano”. La Música clàssica continuarà el 22 de gener de 2022 amb l’actuació de l’Orquestra de Joves de la Província d’Alacant, que oferirà el seu concert “Beethoven Heroico”.
El 5 de març serà per a “La Màgia de la Zarzuela”, un concert líric amb solistes habituals en escenaris de Madrid per a fer un recorregut pels grans títols i grans romances de la sarsuela. La prestigiosa orquestra de cambra Ensemble Le Muse, actuarà el 2 d’abril de 2022 amb un programa dedicat a “Ennio Morricone: Etern Morricone”, compositor de llegendàries bandes sonores de pel·lícules. També destacar a la gran mezzosoprano Nancy Fabiola Herrera, vinculada a The Metropolitan Opera de Nova York, que actuarà a La Nucia el 30 d’abril.
Jaime Urrutia, Román Rodríguez…..
El toc solidari estarà en la presentació del nou disc “Sort” de Román Rodríguez (29 octubre) que recollirà fons per a l’Associació Espanyola Contra el Càncer, especialment per a investigació.
Hi haurà més actuacions especials com la de Jaime Urrutia, una altra de les veus famoses del pop rock espanyol, vocalista del grup mític Gabinete Caligari, que actuarà a La Nucia el 21 de maig. Com a homenatge al gran “David Bowie”, cantarà Shuarma –vocalista d’Elefants-, un dels més carismàtics vocalistes del pop rock actual, portant als espectadors de viatge en el temps amb els grans temes de Bowie, mort en 2016: “Shuarma canta a Bowie” (19 de desembre). El dia anterior, 18 de desembre, hi haurà una intensa nit de soul amb “Aretha i els Franklin”, que en el seu debut en l´Auditori de la Mediterrània, arriben carregats amb el millor del soul, vibrant actuació, amb els temazos de Aretha Franklin i dels grans d’aquest estil.
Festival de Curts
S’aconsegueix la huitena edició d’una aposta molt especial: El VIII Festival de Curts de La Nucia que tornarà a ser presencial; els dies 5 i 6 de novembre, on es projectaran els millors curts del panorama nacional.
Asun Noales i Va unir Musical
La dansa contemporània tindrà el seu espai en aquesta nova programació amb Asun Noales i la seua última producció “La Mort i la Donzella” que acaba de ser guardonada amb tres Premis Max. La Banda i Coral de la Va unir Musical La Nucia tindran el seu protagonisme en aquesta temporada amb diferents concerts com el de “Santa Cecilia” (28 de novembre) o el tradicional “Concert de Nadal”.
Entrades a la venda
Les entrades per a les actuacions de bona part de la nova programació de l’Auditori de la Mediterrània de La Nucia estan a la venda les taquilles del propi Auditori i a través de Instant Tiquet, telèfon: 902 444 300 i en Internet en l’enllaç: https://entradas.instanticket.es/lanucia/public/janto/