José Sacristán, un dels nostres actors més reconeguts, interpreta en aquesta funció el paper de Nicolás, un pintor que rememora, entre els traços impossibles d’una pintura que no tornarà a crear, la figura de la seua dona i el que va ser la seua vida junts. La cita és el dissabte 3 d’octubre a les 19’30 h.

“Señora de rojo sobre fondo gris” és una història senzilla però profunda, amb sentiments que es destil·len com la vida a vegades, fràgil i dolorosa, però que ens reconcilia amb la condició humana per la veritat que tanca en cadascuna de les seues paraules.

Comptava Sacristá a la premsa: “Quan vaig llegir la novel·la de Miguel Delibes automàticament em vaig enamorar d’ella. Jo estava interpretant Les guerres dels nostres avantpassats i li vaig dir que la Señora de rojo… havia de ser adaptada. Ell em va dir que no insistira perquè no volia posar-li cara al personatge de Nicolás, però poc abans de la seua mort, vaig poder fer una lectura dramatitzada d’un parell de passatges, i juntament amb José Samano, vam tornar a insistir. Amb Delibes ja mort, va ser la família la que va accedir al fet que férem aquesta adaptació», que és a més l’única que es fet d’aquesta obra.

Señora de rojo sobre fondo gris suposa una fita del teatre recent, que ha commocionat a la crítica i al públic de cada escenari pel qual ha passat. I no únicament per la prodigiosa ploma de Delibes, també a conseqüència del ventall d’emocions que implica el muntatge.

És la primera vegada que s’adapta i interpreta aquesta novel·la, també és el primer monòleg de l’actor madrileny, i l’obra amb la qual s’acomiadarà dels escenaris després de més de mig segle de carrera en la interpretació. Tornar a gaudir de José Sacristán sobre les taules del Chapí, un dels actors espanyols amb major trajectòria escènica, és una oportunitat de gaudir d’una magistral interpretació i d’un talent actoral quasi irrepetible.

El Teatre Chapí continuarà amb l’aforament de la sala reduït al 50% seguint la normativa autonòmica i les instruccions municipals, així com amb les mesures de seguretat per a fer de la cultura una activitat segura per a tots.

TEATRE CHAPÍ DE VILLENA

Dissabte 3 d’octubre 2020. 19’30 H.

SEÑORA DE ROJO SOBRE FONDO GRIS de Miguel Delibes

Adaptació per a teatre: José Sámano, José Sacristán i Inés Camiña.

Direcció: José Sámano

Intèrpret: José Sacristán

Preus: Entrades des de 14 €. Preus reduïts per a menors de 30 i majors de 65 anys.