Aquest pròxim dimecres, dia 14 de novembre, conclourà, a les 19:30 hores, en la Casa Natal de Miguel Hernández, situada en l’oriolà carrer de Sant Joan, l’II Cicle de Trobades amb la Poesia, organitzat per la Fundació Cultural Miguel Hernández i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oriola, dins de la programació de la “Tardor Hernandià”.

El cicle, coordinat igual que el primer per José Luis Zerón Huguet, pretén posar veu poètica a l’emblemàtica casa on va nàixer l’universal Miguel Hernández.

Aquest pròxim dimecres participaran José Vegara Durá i José María Piñeiro Gutiérrez, que tancaran la segona edició del cicle de poesia.

José María Piñeiro Gutiérrez (Oriola, 1963), va realitzar cursos de Filosofia i Història de l’Art a través de la UNED. És un dels membres fundadors de la revista “Empireuma”. Ha publicat articles, ressenyes, assajos i poemes en revistes literàries espanyoles i estrangeres, tant digitals com a impreses: “Adamar”, “La Lucerna”, “Información”, “Letras de Deusto”,  “Poezia”, etc.  ​

És autor del conjunt d’aforismes “Hilas de papiro” y “Ars Fragminis”. Els seus dos últims llibres de poesia són “Margen Harmónico” i “Profano Demiurgo”. La seua última obra publicada és “Pasajes escritos”, recopilació dels assajos i ressenyes editats en el seu blog “Empireuma blog”. Prepara, en aquests moments, un llibre de poemes: “Las raíces del velo”.  ​

També ha realitzat, a Oriola, exposicions de fotografia i pintura.

Per la seua banda, José Vega Durá (Oriola, 1968), ha participat en nombrosos certàmens de declamació i obtingut nombrosos premis.

Va ser col·laborador de programes culturals en Onda Cero Oriola a partir de l’any 1995. En aqueix any comença també la seua labor com a redactor de la revestisca soci-cultural “La Llucana”. Va ser professor de teatre en el Col·legi Públic Manuel Riquelme de Hurchillo entre els anys 2000 i 2004, i va treballar com a monitor de teatre en associacions de tercera edat.

En 1997 comença la seua marxa com a crític i redactor de la revista de creació “Empireuma”.

És autor dels poemaris “Recortes desde los alamares de la conciencia” (1994) i “Desde un jardín de sombras hasta tu vientre”,, finalista del Concurs Miguel Hernández i publicat per edicions Empireuma dins de la col·lecció Almenara en 2000.

Ha sigut director de la revista editada per l’Associació Santes Justa i Rufina entre 2012 i 2016.

Pròximament apareixeran dos llibres: “Desde tu vientre hasta un jardín de luz” i “Desde un jardín de luz hasta un jardín de sombras”, que completaran la trilogia poètica iniciada amb “Desde un jardín de sombras hasta tu vientre”.​