L’actor i humorista Josema Yuste s’ha llançat a la direcció, al costat d’Alberto Papa-Fragomén, amb la comèdia ‘Taxi’, de l’escriptor britànic Ray Cooney, que ell mateix ha versionat i que es veurà a Torrevella el divendres 29 de març. L’obra relata una història delirant que transcorre amb gran velocitat i ritme, i que a més fa que l’espectador estiga sempre atent perquè no deixen de passar moltes situacions hilarants alhora. Es tracta una de les comèdies teatrals més reeixides dels últims anys a Madrid.

El protagonista, taxista de professió, és un aparent feliç home casat, amb una vida tranquil·la i fins a monòtona. Però res més lluny de la realitat. Està casat amb dues dones i vivint amb cadascuna en un barri diferent. Això l’obliga a portar una planificació d’horaris molt estricta i fer vertaders jocs de malabars per a poder acontentar a ambdues.

Realment està enamorat de les dues i no desitja perdre a cap. No obstant això, tot el seu pla s’esvaeix quan acaba per accident a l’hospital i el seu nom apareix per partida doble en la comissaria de cada districte. Seran dues persones amb el mateix nom o una mateixa persona amb una doble vida? Això és el que tractarà de descobrir la policia… i ell intentar amagar per tots els mitjans. Per a això comptarà amb la inestimable ajuda d’un veí molt «incòmode».

“La meua vida professional és una caixa de sorpreses i estic encantat que així siga. Però anem a la llavor. Que faig jo ara, em vaig dir, després de cinc anys d’èxit representant El sopar dels idiotes? Dec tal vegada fer un triple salt mortal amb tirabuixó cap endarrere i doble pirueta transversal espiralada?”, es va preguntar Yuste.

‘Taxi’ és una comèdia estrenada en 1983 en el Shaftesbury Theatre, del West End de Londres, que es va representar durant 12 anys ininterrompudament i per la qual van passar els còmics més populars de cada moment. Una obra que ha sigut traduïda a 35 idiomes i que va passar també per Broadway.