El dissabte 17 de Novembre, la cèlebre obra literària Moby Dick de Juan Cavestany, basat en la novel·la d’Herman Melville, arriba al Teatre Principal d’Alacant amb el vaixell ballenero més famós del món, conduït per l’aclamat actor Josep María Pou, que torna a Alacant després del rotund èxit collit en Sòcrates sota la direcció de Mario Gas, entre els seus últims treballs en cinema estan Mar endins, d’Alejandro Amenábar o Blancaneus, de Pablo Berger i en l’actualitat en “L’arbre de la sang” de Julio Medem.

Completen l’elenc Jacob Torres i Oscar Kapoya, en aquesta adaptació d’Andrés Lima, destacat director amb més de 20 obres a la seua esquena. Com a actor hem ho hem vist en treballs tan destacats com Els dilluns al sol, Juana la boja o El viatge de Carol. Actualment també podem veure-li actuant en la sèrie de televisió La catedral del mar al costat dels nostres protagonista, Josep María Pou.

Pou interpreta al capità Ahab, un ésser que evidencia l’obsessió humana que va més enllà de la raó capaç de consumir la voluntat i eliminar qualsevol element bondadós de l’ànima.

Ens endinsarem al costat d’ell en la intrepidante aventura cap a la cerca de la balena més popular en la literatura internacional, Moby Dick. D’aquesta obra s’han realitzat múltiples adaptacions, algunes més properes a l’original que unes altres. Aquest muntatge està inspirat en la solitària figura de Ahab i la seua lluita contra la balena, i convida a l’espectador a fer un viatge a les profunditats de la bogeria d’un home capaç de tot per a satisfer la seua obstinació. Un espectacle total, valent i innovador.

Descobrir el patrimoni musical espanyol

El grup musical valencià Capella de Ministrers, dirigit per Carles Magraner, violoncel·lista i musicólogo molt reconegut en el seu camp, arriba el diumenge 18 de Novembre a l’escenari del Teatre Principal d’Alacant. Oferint-nos la seua interpretació de música espanyola anterior a l’any 1800, fent ús de tècniques pertanyents a cadascuna de les èpoques que tracten, salvant el patrimoni musical del nostre país.

El Quattrocento és un dels períodes més importants del panorama artístic europeu . Se situa al llarg de tot el segle XV i és el bressol del Renaixement. En la Itàlia no unificada d’aquest segle l’art, la dansa o la música representaven una ostentació del poder dels governants davant altres regions. Es va viure un renàixer del teatre antic (Sannazaro o Cariteo) i també de la dansa (Doménico vaig donar Piacenza o Antonio Cornazano). Moltes vegades els prínceps i cortesans eren al mateix temps actors, músics o ballarins en les representacions o farses. Així trobem en les corts italianes del segle XV, entre elles l’aragonesa, el cresol perfecte on floreix la cultura de l’humanisme.

El grup musical està format per Sara Águeda a l’arpa, Robert Cases a la guitarra renaixentista i a la viola de mà, i David Antich a les flautes. Junts crearan una atmosfera única que ens conduirà a un màgic viatge en el temps a través de la música.

Capella de Ministrers acaba de rebre el Premi al Millor Disc de recuperació del Patrimoni Musical, que atorga el Institut Valencià de Cultura dins dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana.

MOBY DICK

dissabte 17 de setembre – 20 h

PREUS:

Pati i Butaca Club: 25 €

Llotja correguda: 20 €

Amfiteatre: 15 €

CAPELLA DE MINISTRERS

diumenge 23 de setembre – 18 h

PREUS:

Pati i Butaca Club: 22 €

Llotja correguda: 18 €

Amfiteatre: 12 €

 

VENDA D’ENTRADES: www.teatroprincipaldealicante.com i en taquilla de 12 a 14 h i 17 a 21 h